Nogomet

Dalić: 'Turci nemaju nijednu situaciju, a onda vode 2:1. To brine'

Matej Kačan • srijeda, 11.11.2020.
Dalić: 'Turci nemaju nijednu situaciju, a onda vode 2:1. To brine'
Foto: hns.family

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan novim igračima, ali nezadovoljan obrambenom igrom svoje ekipe u 3:3 remiju protiv Turske...

Nakon 3:3 remija Hrvatske u Turskoj, izbornik Zlatko Dalić bio je miješanih osjećaja, a nakon susreta je rekao:

"Opet se ponavlja da prelako primamo golove, to me zabrinjava. Svaki prelazak centra protivnika je bio gol. Utakmica je poslužila svojoj svrsi da vidim neke stvari. No, brine me da protivnik nema nijednu situaciju i da mi gubimo 2:1", kazao je izbornik.

Posebnu pozornost valja obratiti na drugi gol. Pogriješili su Josip Juranović i Domagoj Vida koji nisu bili sinkronizirani i u korekciji pa je to izbornik posebno analizirao.

"Slična je greška bila protiv Francuske, ne možemo izaći prema lopti, moramo uzeti samo čistu loptu. Mi smo izašli, greška bočnog igrača i stopera. Frustrira i brine me da na svaku dugačku loptu primimo gol. Plan je bio da Vida izađe, htio sam probati Uremovića na stoperu, dati šansu Pongračiću i Juranoviću."

Mnogo je Dalić rotirao jer je ritam za igrače ubitačan. Promjena je bilo i kod Turaka.

"Imamo dosta umornih, nije realno da igramo svaka tri dana s istom postavom", kazao je Dalić koji je potom pohvalio debitante i Budimira koji opet zabija.

Rekao sam da smo vidjeli neke stvari koje smo htjeli vidjeti. Budimir je pokazao svoju klasu iako još nije spreman, fali mu treninga. Pongračić nije dugo igrao, rekao je da mu je lakše kad počne u prvom sastavu. On će biti jedna velika kvaliteta i konkurencija na stoperima kad bude spreman", završio je.

FOTO: HNS

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 280411.11.2020. u 23:49
    Izbornik ne smije tako pričati. On takve stvari treba rješavati. Ako ne zna, a ne mora znati, onda neka angažira nekoga tko zna.
    2804