Nogomet

Budimir: 'Možda sam mogao iskoristiti još koju situaciju'

Matej Kačan • srijeda, 11.11.2020.
Budimir: 'Možda sam mogao iskoristiti još koju situaciju'
Foto: Pixsell

Napadač Osasune Ante Budmiri se nakon preboljenog koronavirusa vratio u reprezentaciju, i odmah je postigao pogodak. Bio je jedan od najaktivnijih na terenu i sam kaže da je mogao više...

Strijelac prvog hrvatskog pogotka protiv Turske bio je Ante Budimir. On je u dobrom trenutku utakmice postigao svoj drugi gol za reprezentaciju jer je izjednačio.

"Bio sam u dosta situacija i zadovoljan sam što sam imao priliku početi od prve minute i zabiti gol. možda sam mogao iskoristiti još neke situacije. Ovo je bio dobar test, idemo dalje", kazao je napadač.

Turci su dobili penal za 1:0, a nakon toga je i Hrvatska tražila dva. Nije bilo VAR-a, sudac je bio osuđen samo na sebe, a i Budimirov gol je bio više nego sumnjiv.

"Tipične situacije u šesnaestercu. Jedna situacija je bila kod Pašalićeva ubačaja. Držao me stoper i pao sam. U drugoj situaciji stoper nije ni gledao gdje sam ja i htio me samo spriječiti. Ovo je bio dobar test za nas i za suca bez VAR-a."

Hrvatska je na poluvrijeme išla s 2:1 zaostatkom, a u drugo poluvrijeme je ušla vrlo furiozno. Budimir je otkrio da je dio toga bilo i do izbornikovih uputa na poluvremenu.

"Izbornik je tražio više od nas. Bili smo dominantniji i tražio je da budemo okomitiji. Nemamo često priliku da napravimo utjecaj na terenu i to je tražio od nas u drugom dijelu", kazao je napadač koji bi mogao dobiti važne minute i u Ligi nacija jer nema Petkovića i Kramarića.

"Ne bih htio raditi tuđi posao. Imamo važnu utakmicu, znamo što želimo, i ja znam što želim. Moram biti spreman za subotu i to je sve" završio je Budimir, prenosi Index.hr.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!