Košarka

Cedevita Olimpija do novog slavlja, Mornar izgubio

Matej Kačan • srijeda, 11.11.2020.
Cedevita Olimpija do novog slavlja, Mornar izgubio

Odigrano je još pet susreta Eurokupa, a u dva su susreta nastupili i regionalni predstavnici. Cedevita Olimpija je slavila protiv Bursaspora, dok je Mornar izgubio od Unicaje...

Cedevita Olimpija hrvatskog trenera Jurice Golemca bilježi sjajne rezultate u ovosezonskom izdanju Eurokupa. Ljubljanska je momčad na 4-2 omjeru, a novu je pobjedu upisala u gostima kod Bursaspora koji je na dnu ljestvice s 0-6.

Cedevita Olimpija je riješila sve u prvoj dionici u kojoj je bila napadački fantastična s 33 poena gdje je već stvorila plus 12, a do kraja je prednost čak i narasla u dobrom drugom dijelu do konačnih 97:80.

Jaka Blažić je bio fantastičan kod Slovenaca s 25 poena i pet skokova, a Roko Ukić je bio samozatajan te je u 10 i pol minuta ubacio tek dva poena iz bacanja uz jednu asistenciju. Kod Turaka je Perry Jones ubacio 23.

U skupini B igra još jedan regionalni predstavnik koji je također solidan, ali Mornar iz Bara ipak nije imao šanse protiv Unicaje u gostima. Španjolci sigurno drže vrh s 5-2 i svladali su Crnogorce s uvjerljivih 26 poena prednosti i 98:72.

Dario Brizuela i Axel Bouteille su ubacili po 16 kod Unicaje, dok je Mornar s 15 vodio Marko Jeremić. 14 je dodao Nemanja Vranješ.

U derbiju vrha grupe C je prvo mjesto zadržala Virtus Bologna koja je u gostima svladala Lokomotiv Kuban i nanijela mu drugi poraz. Završilo je 89:83, a sjajan je kod Virtusa bio Miloš Teodosić s 29 poena i pet dodavanja.

U ostalim je susretima Nanterre kod kuće svladao Gran Canariju s 90:74, dok je u Cedevitinoj grupi vrh zadržao Trento koji je i dalje na savršenom 6-0 omjeru i nakon gostujuće (89:80) pobjede nad Promitheasom.

Eurokup, sedmo kolo:
Bursaspor - Cedevita Olimpija 80:97
Unicaja - Mornar 98:72
Nanterre - Gran Canaria 90:74
Promitheas - Trento 80:89
Lokomotiv Kuban - Virtus Bologna 83:89

FOTO: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!