Nogomet

Pongračić: 'Bio sam šokiran kada je Brekalo zabio glavom'

Mihaela Bradovski, hns.family • četvrtak, 12.11.2020.
Pongračić: 'Bio sam šokiran kada je Brekalo zabio glavom'

Branič Wolfsburga Marin Pongračić upisao je svoj debitantski nastup za Hrvatsku te odmah svjedočio rijetkom potezu svog klupskog i reprezentativnog suigrača.

U Istanbulu je Marin Pongračić po prvi puta odjenuo hrvatski dres, a konačnih 3:3 dalo je izborniku Zlatku Daliću nekoliko razloga za zadovoljstvo i nekoliko za nezadovoljstvo.

"Sretan sam i zadovoljan time što sam pozvan u reprezentaciju te što sam odigrao svoje prve minute. Utakmica je bila zanimljiva i šteta je što nismo pobijedili, ali sve u svemu - dan za pamćenje. Ispunio mi se san, atmosfera je među Vatrenima vrhunska, a svi su dečki korektni prema meni, dobro su me primili", naglasio je Pongračić.

"Mislim da smo dobro stajali na terenu, nismo previše dopuštali Turskoj, koja nije imala previše prilika, no treba ispraviti greške", dodao je.

Pongračić je zaigrao nakon duže stanke zbog mononukleoze: "Spreman sam, iako trebam još poraditi na kondiciji. Puno mi znači podrška izbornika, super je da sam nakon tri mjeseca opet na terenu".

Posljednji pogodak Hrvatske postigao je Josip Brekalo, Pongračićev klupski suigrač iz Wolfsburga.

"Bio sam šokiran kada je zabio pogodak glavom, to je dobro za njega, a ja to nisam viđao ni na treninzima niti utakmicama. Znamo da je Brekalo veliki talent i to je pokazao na terenu", s osmijehom je rekao Pongračić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!