Nogomet

Urugvajci deklasirali Kolumbiju, Brazil minimalno protiv Venecuele

Matej Kačan • subota, 14.11.2020.
Urugvajci deklasirali Kolumbiju, Brazil minimalno protiv Venecuele

Odigrana su još tri susreta trećeg kola južnoameričkih kvalifikacija za SP 2022., a pobjede su upisali Čile, Urugvaj i Brazil koji je minimalno svladao Venecuelu...

Najjače napadačke snage trebale su raditi kod Urugvaja da bi se u gostima napravio velik posao i svladala Kolumbija. Krenuli su Urugvajci u kvalifikacije za SP 2022. polovičnim učinkom pa je ova pobjeda došla sjajno za šesti bod i priključak u gornjem dijelu ljestvice.

Rano su gosti došli u vodstvo, već u petoj minuti visokim pritiskom kradu loptu domaćinu pa Nandez u opasnoj zoni pronalazi Edinsona Cavanija i ovaj sa sedam metara pogađa za vodstvo. Stajalo je 1:0 sve do 52. kad je kontra Urugvaja završena nesmotrenim prekršajem obrane, a penal je realizirao Luis Suarez. Konačnih 3:0 djelo je Nuneza u 73.

Svoju prvu pobjedu je upisao Čile i to kod kuće protiv Perua u dvoboju dvije ekipe koje su imale po bod. Čileanci su se popeli na četiri boda i šesto mjesto, a junak je bio Arturo Vidal. Veznjak i kapetan Čilea je kapetanski riješio susret s dva gola.

Prvi je gol bio fantastičan udarac s nekih 25 metara s lijeve strane u gornji desni kut za pogodak kakav ne vidimo često. Nakon tih 1:0 u 19. minuti, Vidal je do poluvremena udvostručio rezultat i postavio konačno stanje u 34. minuti. Bila je to kontra koja je završila ubačajem, a do Vidala se lopta sretno odbila na drugoj stativi i ovaj nema težak posao iz blizine.

Usamljen na vrhu tablice je ostao Brazil koji ima maksimalnih devet bodova. Brazilci su u Sao Paulu dočekali Venecuelu koja je i dalje bez bodova, ali nije bilo baš dominantno i lako. Dugo su gosti odolijevali, a otpor je slomio tek Roberto Firmino u 66. minuti nakon što se iz ubačaja lopta sretno odbila i spustila baš njemu na rub peterca.

Južna Amerika, kvalifikacije za SP 2022, treće kolo:
Kolumbija - Urugvaj 0:3
Čile - Peru 2:0
Brazil - Venecuela 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!