Nogomet

Dalić: 'Radimo laganu smjenu generacija, imamo problema. Nije lagano vrijeme za nas'

Branimir Korać, hns.family • nedjelja, 15.11.2020.
Dalić: 'Radimo laganu smjenu generacija, imamo problema. Nije lagano vrijeme za nas'
Foto: Pixsell

Loš nastup Hrvatske u Švedskoj i neizvjesnost u zadnjem kolu hoće li se uspjeti izvući i ostati u elitnom razredu Lige nacija. Izbornik Zlatko Dalić svjestan je svih problema.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon susreta morao je priznati da je Švedska odigrala bolje i da je na kraju zasluženo slavila.

"Čestitamo Švedskoj na pobjedi, bili su bolji od nas, pogotovo u prvom poluvremenu, kada nismo odgovorili na njihovu agresivnost, brzinu i pokretljivost. To je bio naš problem. U drugom poluvremenu bili smo bolji, agresivniji i kompaktniji, no to nije bilo dovoljno. Tada smo pokazali volju i energiju, to je ono pozitivno s ove utakmice."

Dalić ističe kako ga Švedska nije iznenadila.

"Švedska me nije iznenadila, i u Zagrebu je pokazala dobru igru, a protiv Portugala i Francuske nedostajalo joj je malo sreće. Imaju dobre pojedince, a odigrali su dobro i kao momčad."

Dvoboj protiv Portugala bit će vrlo važan, a Hrvatska u njemu mora pokušati popraviti dojam.

"Portugal i Francuska već znaju svoje pozicije, no velike su momčadi i neće se opustiti u zadnjem kolu. Mi moramo pokušati popraviti dojam i rezultat te pokušati pobijediti Portugal. Naš je cilj ostati u elitnoj skupini, to nam je kao svjetskim doprvacima jako važno i sve ćemo napraviti da ostanemo."

I Dalić je komplimentirao Dejanu Kuluševskom koji je odigrao jako dobru utakmicu.

"Opravdano je proglašen igračem utakmice, pokazao je veliku kvalitetu. Švedska dobila sjajnog individualca koji može igrati na više pozicija, a dobar je i u Juventusu. Mlad je i bit će godinama na visokoj razini, impresionirao me."

Dalić priznaje da Hrvatska ima problema.

"Radimo laganu smjenu generacija, imamo problema. Nije lagano vrijeme za nas, nedostajalo nam je sedam ili osam prvotimaca i jedva čekamo da sve ovo završi."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 280415.11.2020. u 07:28
    Od obezvrjeđivanja Lige nacija do izjava da nedostaje 7 igraca. Smješno. Svi do jednog nogometaša u reprezentaciji su vrhunski, ali sinoć smo vidjeli, ne prvi puta, da je taktika pogubna. Treba znati. Sreća nam je bila naklonjena uz vrhunske samoorganizirane nogometaše. Sad je potrebno znanje, a... [više na forumu]
    2804