Nogomet

Škotska propustila osigurati promociju, Sjeverna Makedonija nastavlja s pobjedama

Jan Šneler • nedjelja, 15.11.2020.
Škotska propustila osigurati promociju, Sjeverna Makedonija nastavlja s pobjedama

U ranim poslijepodnevnim satima odigrane su dvije utakmice petog kola Lige nacija, a do slavlja su stigle Slovačka i Sjeverna Makedonija...

Kako se približavamo završnici grupnih faza u Ligi nacija, tako su utakmice sve uzbudljivije. Većina momčadi još je u borbi za ostanak ili promociju, a Škotska kao veliki favorit za promociju u Ligu A propustila je prvu meč loptu.

Protiv indisponirane Slovačke koja se grčevito bori za ostanak, Škotska nije upisala pobjedu kojom bi osigurala prolaz u Ligu A. Oči Škota uprte su sada u Plzen gdje će se navečer susresti Češka i Izrael. Remi bi bio najbolji ishod za Škote.

Škoti su dobro igrali tijekom svih 90 minuta, uz manje padove u igri. Slovaci su se dosta mučili protiv odlične i organizirane škotske obrane, ali i čestih napada na gol.

Ipak, u 32. minuti preciznim udarcem s dvadesetak metara Jan Greguš zabija za vodstvo Slovačke. Obje momčadi imale su do kraja nekoliko sjajnih prilika, promašivali su i jedni i drugi, a to je više išlo u korist Slovačke koja je na kraju i slavila.

Škotska i dalje ima sve u svojim rukama i čak s pobjedom Češke protiv Izraela, sve mogu riješiti u posljednjem kolu Netanyji. Što se tiče Slovačke, ova pobjeda im je veliki poticaj, ali trebat će im slavlje u gostima kod Češke.

Sjeverna Makedonija koja je izborila povijesni nastup na Euro očito je spremno dočekala nastup u Ligi nacija. Premda se pričalo da će s praktički drugom postavom teško biti motivirani za ovo manje važno natjecanje, Makedonci su odradili dobar posao.

Nisu još sigurni u promociju u Ligu B, ali u posljednjem kolu odlučuju o tome protiv Armenije. Moguće da će im biti dovoljan i remi, pa čak u nekim kombinacijama i poraz.

Poveli su večeras protiv Estonije u 29. minuti preko Ivana Tričkovskog, ali Rauno Sappinen u 52. izjednačuje. Ipak, mladi napadač Vlatko Stojanovski u 69. minuti pogađa za konačnih 2:1.

Liga nacija:

Liga B, skupina 2, 5. kolo:
Slovačka - Škotska 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Liga C, skupina 2, 5. kolo:
Sjeverna Makedonija - Estonija 2:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!