Rukomet

Norveška odustala, Europsko prvenstvo rukometašica samo u Danskoj

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.11.2020.
Norveška odustala, Europsko prvenstvo rukometašica samo u Danskoj
Foto: Pixsell

Europska rukometna federacija potvrdila je kako predstojeće Europsko prvenstvo neće biti igrano u Norveškoj već samo u Danskoj...

Europsko prvenstvo rukometašica počinje 3. prosinca, a EHF se našao u problemu nakon što je Norveška morala otkazati sudomaćinstvo. Prvenstvo se trebalo podržati u Norveškoj i Danskoj, ali Norvežani nisu u mogućnosti odraditi svoj dio.

Problem je u mjerama protiv pandemije koronavirusa koje su u Norveškoj vrlo stroge pa bi primjerice svaki pozitivan test bilo koje igračice ili člana stručnog stožera automatski značio odlazak u izolaciju cijele reprezentacije i kraj za tu reprezentaciju na Euru.

Još je tu niz mjera koje priječe održavanje Prvenstva i nije bilo mogućnosti održati ga. Razgovori čelnika EHF-a i Norveškog rukometnog saveza s norveškim vlastima nisu pomogli što se moglo i očekivati s obzirom da Norvežani nisu imali milosti niti prema nogometnoj reprezentaciji kojoj je zbog jednog pozitivnog testa zabranjen odlazak u Rumunjsku i Austriju te je naređena izolacija. U konačnici sasvim nova reprezentacija zaigrat će protiv Austrije.

Što se tiče organizacije ovog Europskog prvenstva, ono sada pada u potpunosti na leđa Danske koja će tako ugostiti sve četiri skupine i završnicu. Upravo hrvatska reprezentacija trebala je igrati u Norveškoj, u Trondheimu, a sada će vjerojatno igrati u Koldingu.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!