Nogomet

Dalić: 'Svjestan sam da rezultati i igra nisu dobri, ne treba mi to nitko govoriti'

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.11.2020.
Dalić: 'Svjestan sam da rezultati i igra nisu dobri, ne treba mi to nitko govoriti'

Zlatko Dalić sa sto muka dočekuje susret protiv Portugala. Hrvatska već neko vrijeme nije na očekivanoj razini, ali smjena generacija na kraju će ipak završiti dobro...

Portugalske novinare zanimalo je Dalićevo mišljenje o njihovoj reprezentaciji.

"Portugal je velika reprezentacija. Želi svaku utakmicu dobiti kao i mi. Ne očekujem ništa lošiju ekipu niti lošiju igru. Očekujem najbolju ekipu Portugala na travnjaku."

"Portugal ima sjajnu momčad, mladi igrači poput Felixa i Jote odlično se uklapaju uz Ronalda, Pepea. Mogu se Portugalci nadati velikim rezultatima, osim toga i aktualni su europski prvaci."

Izbornik Portugala Fernando Santos komplimentirao je Hrvatskoj.

"Hvala Santosu na lijepim riječima. Zaslužili smo ih, drugi smo na svijetu, nismo sada na nivou na kojems mo bili zbog smjene generacija, ali uskoro ćemo opet biti u rangu Portugala i Francuske."

Dalić očekuje vrlo motiviranog Cristiana Ronalda, posebno nakon poraza od Francuske.

"Čim je Ronaldo došao u Split igrati utakmicu koja ne ovisi o plasmanu, dovoljno govori o njegooj motivaciji. Dobro je da igra protiv nas, nije u zadnjim utakmicama. U 35. godini igra svaku utakmicu i daje sve od sebe. Veliki igrač, kao i naš Luka."

Dalić je svjestan što sve ne valja u igri hrvatske reprezentacije.

"Ono što je bilo loše u Portugalu i Švedskoj, nismo bili agresivni, kompaktni, nismo dovoljno trčali. Ne možeš protiv ovakvih protivnika igrati na 80 posto, posebno je problem bio u Portugalu. Nama sutra ova utakmica znači puno, moramo pobijediti protiv protivnika koji dolazi nakon Francuske. Nadam se zanimljivoj i čvrstoj utakmici."

"Svjestan sam da rezultati i igra nisu dobri, ne treba mi to nitko govoriti. Nismo na razini na kojoj smo bili prije godinu dana. Danas nam je otpao i Pongračić, nema nam 7-8 igrača, puno je problema. Ali ovo je proces u kojem stvaramo novu reprezentaciju, vodim ga i stojim iza njega. Svjestan sam da sada nije dobro, ali do ožujka će biti bolje. Jedan-dva poraza ne mogu izbrisati sve dobro što smo napravili. Bit ćemo opet na nivou i na ponos našem narodu. Borimo se, slažemo, svi mi želimo da ova godina što prije prođe, u Švedskoj se uvukla nervoza, samo smo gledali tko je pozitivan, tko negativan."

U tim uvjetima jako je teško normalno raditi i funkcionirati.

"Frustriran sam svim tim oko nas, putovanjima, utakmicama, presingom oko toga, ali to je moj posao. Ne smijem pokazati nezadovoljstvo nego biti ponosan kao izbornik. I dalje sam pun motiva, odgovoran sam za sve što se događa, vjerujem u sebe, svoj rad i ove dečke. Znam da je pritisak ogroman, ali vjerujem."

Na pitanje o otkazu?

"Ne bojim se ničega, ne kažem da uvijek pogodim, da sam najbolji, najljepši, radim najbolje što mogu. Uzeli smo drugo mjesto, lako otišli na Euro, ujedinili Hrvate... Ako ljudi misle drugačije..."

Dalić ima ideju kako posložiti obranu u sutrašnjem dvoboju.

"Lijevi bek bit će Bradarić, hoću ga vidjeti na njegovom stadionu jer je budućnost, jedini stoper kojeg imamo je Lovren, danas smo zvali Škorića, razmišljali smo da stavimo nekog ljevaka Barišića ili Melnjaka, ali logičnije je da igra stoper, a desno će biti Juranović. To je ono što imamo i ja im vjerujem. Neka se dokažu i daju mi brigu više. Ono što nam fali je defenzivni vezni, svjestan sam da nam to nedostaje i tu ćemo pokušati pronaći neko rješenje"

Postoji razlog zašto je Škorić stigao tek danas.

"Škorić je morao napraviti test pa je tek onda došao. Danas je otpao Pongračić koji je dobio temperaturu, negativan je."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!