Nogomet

Modrić: 'Ako za reprezentaciju nemamo motiv, onda ne trebamo biti ovdje'

Branimir Korać, hns.family • utorak, 17.11.2020.
Modrić: 'Ako za reprezentaciju nemamo motiv, onda ne trebamo biti ovdje'
Foto: hns.family

Luka Modrić predovdit će Hrvatsku protiv Portugala u važnom dvoboju koji će odlučiti o budućnosti i poziciji Hrvatske u Ligi nacija. Hrvatska je u borbi sa Švedskom za ostanak u elitnom društvu...

Iako se polako bliži kraj karijere, Luka Modrić i dalje igra važnu ulogu u klubu, a pogotovo u reprezentaciji. Njegova želja za igranjem je neupitna i još uvijek uživa u nogometu.

"Definitivno sam spreman, vjerujem da ću to i pokazati. Dobro se osjećam fizički, bolje se osjećam kada igram više utakmica u nizu nego kada preskačem utakmice. Uživam u nogometu, nogomet je moj život, imam motiva. Nisam na početku karijere, neće ovo trajati dovijeka i želim uživati u svakom trenutku."

Švedska je iza njega, Hrvatska je odigrala lošu utakmicu, a Modrić je toga svjestan i tvrdi kako motiva ne nedostaje.

"Samo igranje za reprezentaciju dovoljan nam je motiv, pogotovo protiv momčadi poput Portugala. Ako za to nemamo motiv, onda ne trebamo biti ovdje. Pozitivan rezultat možemo očekivati samo ako budemo na maksimumu i vjerujem da to možemo. Iza nas je lošija predstava protiv Švedske, no treba je zaboraviti i odigrati bolje, kompaktnije, agresivnije - igrati bez pritiska. Nažalost, neće biti gledatelja - pogotovo kad se prisjetimo zadnje utakmice u Splitu - no moramo se prilagoditi. Teško da stadion bez publike može biti prednost. Kad je stadion pun, uživam igrati i u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci... vidjet ćemo što će se događati u budućnosti. Hrvatska zaslužuje bolje stadione jer nogomet je toliko promovirao Hrvatsku, bilo bi lijepo to napraviti, da iduće generacije imaju prave uvjete."

Zlatko Dalić detektirao je poziciju zadnjeg veznog kao problematičnu, no Modrić je ne vidi kao problem broj jedan.

"Razgovaram s izbornikom, i po meni zadnji vezni nije naš najveći problem. Mi kao cjelina moramo biti jaki, držati se zajedno. Pokazali smo da bez pojedinaca koji moraju izostati možemo igrati dobro, izbornik dosta rotira i pokušava pronaći nova rješenja, traži nove igrače za budućnost i oscilacije su normalne. Ova gostovanja u Ligi nacija nisu prava lica Hrvatske, nema razloga za paniku - kada budemo svi zdravi i zajedno, ova Hrvatska opet će biti moćna."

O Portugalu se sve zna, riječ je o elitnom protivniku, aktualnom prvaku Europe i za Hrvatsku iznimno neugodnu reprezentaciju.

"Mislim da su Portugalci odlična momčad s nekoliko sjajnih mladih igrača i nekolicinom starijih koji još igraju na visokoj razini, oni sigurno pomažu mlađima preuzeti važne uloge. Portugal je pokazao da je jedna od najjačih momčadi svijeta, premda više nemaju opciju braniti naslov u Ligi nacija. Slična su razina kvalitete kao i svjetski prvaci Francuzi, u njihovim su susretima odlučivali detalji."

Svakako najveća opasnost prijeti od bivšeg Modrićevog suigrača iz Reala Cristiana Ronalda s kojim se Luka susreo na poljudskom stadionu.

"Vidio sam ga, malo smo pričali o utakmici, drago mi je da smo se vidjeli nakon dugo vremena, vežu nas lijepe uspomene. Uvijek ga je lijepo vidjeti, prisjetili smo se trenutaka iz Real Madrida. Bio je to uobičajeni razgovor dobrih prijatelja. Mnogo smo postigli, ne želimo se opustiti jer su nas uspjesi motivirali da ostanemo na vrhunskoj razini što duže."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!