Nogomet

Kovačić: 'Primili smo glupa tri gola'; Škorić: 'Dobro smo stajali u prvom poluvremenu'

Jan Šneler • utorak, 17.11.2020.
Kovačić: 'Primili smo glupa tri gola'; Škorić: 'Dobro smo stajali u prvom poluvremenu'
Foto: Pixsell

Premda su izgubili na Poljudu od Portugala (2:3), nogometaši Hrvatske ipak su pokazali bolju igru nego protiv Švedske i ostali u elitnoj Ligi A...

Dosta nesreće, nešto i loših poteza, ali susret Hrvatske i Portugala, premda porazom, završio je i nečim pozitivnim. Ne samo što je Hrvatska izborila ostanak u Ligi A Lige nacija, već je i odličnu utakmicu odigrao često po lošem spominjani Mateo Kovačić.

Dvostruki strijelac, bez premca najbolji pojedinac u današnjem sastavu Zlatka Dalića, odlično je odgovorio na sve kritike i donio Hrvatskoj ipak "pozitivnih" 2:3.

"Primili smo glupa tri gola, imali i crveni, ali ostali smo u skupini. Zabio sam dva gola i sretan sam, ali mi smo kolektiv i nogomet je momčadski sport", rekao je nakon susreta Kovačić.

Još jedan od onih koji je definitivno odradio solidan posao je Mile Škorić. Premda nije često u prvom planu kao stoper Hrvatske, Škorić je odradio dobar posao i dobro se hrvao s vrlo opasnim napadačima Portugala.

"Drago mi je zbog poziva, ali ne mogu biti sretan s porazom. Dobro smo stajali u prvom dijelu, imali priliku za 2:0, ali dobro, što je tu je. Ovo je puno viši nivo od HNL-a kojeg igram, ali osobno mogu biti zadovoljan", istaknuo je Škorić.

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!