Nogomet

Egipat i Maroko uvjerljivi, iznenađujuć poraz Gane

Jan Šneler • srijeda, 18.11.2020.
Egipat i Maroko uvjerljivi, iznenađujuć poraz Gane
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kompletirano je četvrto kolo kvalifikacija Afričkog Kupa Nacija, a favorizirane momčadi u većini slučajeva upisale su rutinsku pobjedu...

Još su dva kola preostala do kraja kvalifikacija za predstojeći Afrički Kup Nacija. Favorizirane momčadi u većini slučajeva odradile su posao i praktički već sada osigurale prolaz na završni turnir.

Egipat je solidnom partijom bez Mohameda Salaha upisao slavlje kod Toga. Već u prvom dijelu golovima Mohameda Magdi Kafshe i Mohameda Sherifa, Egipćani su vodili s 0:2.

Početkom drugog dijela, Trezeguet zabija i treći pogodaka za Egipat. Tek u sudačkoj nadoknadi Elom Nya-Vedji zabija počasni pogodak za Togo.

Na gostovanju kod Srednjoafričke Republike, nogometaši Maroka nisu imali pretežak posao. U prvom dijelu Hakim Ziyech načeo je domaće, a isti igrač u sudačkoj nadoknadi u drugom dijelu asistirao je Youssefu En Nesryriju za konačnih 0:2.

Izdvojimo također i iznenađujući poraz Gane od Sudana. Premda ih to vjerojatno neće stajati plasmana na završni turnir, nogometaši Gane poraženi su od prilično slabašnog Sudana. Jedini pogodak postigao je Mohamed Rahman u drugoj minuti nadoknade drugog poluvremena.

Dodajmo za kraj kako je pobjedom protiv Namibije (1:2), Mali osigurao plasman na završni turnir, a isto je pošlo za rukom i Tunisu koji je odigrao neriješenih 1:1 s Tanzanijom.

Afrički Kup Nacija, kvalifikacije, 4. kolo:
Etiopija - Niger 3:0
Lesoto - Benin 0:0
Madagaskar - Obala Bjelokosti 1:1
Ruanda - Zelenoortski Otoci 0:0
Sudan - Gana 1:0
Angola - DR Kongo 0:1
Sijera Leone - Nigerija 0:0
Srednjoafrička Republika - Maroko 0:2
Togo - Egipat 1:3
Namibija - Mali 1:2
Tanzanija - Tunis 1:1

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!