Nogomet

Težak poraz Kolumbije, Venezuela šokirala Čile

Jan Šneler • srijeda, 18.11.2020.
Težak poraz Kolumbije, Venezuela šokirala Čile

Prvi susreti četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo organizacije CONMEBOL pružili su prava iznenađenja...

U Južnoj Americi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo su u punom jeku, a u četvrtom kolu Kolumbija je doživjela težak poraz od Ekvadora. Također, momčad Venezuele koja dosad još nije niti postigla pogodak, u četvrtom kolu svladala je favorizirani Čile.

Ekvador je u sjajnoj formi i na najboljem putu da nakon izostajanja iz Rusije izbori kvalifikacije na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Premda je ostalo još dosta utakmica, Ekvador je protiv Kolumbije odigrao maestralno.

Već nakon pola sata igre, Ekvador je imao velikih 3:0. Nikakvih rješenja nisu imali gosti, a iznimno raspoloženi domaći bili su nevjerojatno precizni.

Sve je počeo Robert Arboleda u sedmoj minuti, a dvije minute kasnije vodstvo Ekvadora povećao je Angel Mena Delgado. Kada je sjajnim pogotkom Michael Estrada Martinez pogodio za 3:0 bilo je jasno kako Kolumbiji prijeti pravi debakl.

U 39. minuti Xavier Arreaga potpuno je zabetonirao goste četvrtim pogotkom, a upravo taj gol iziritirao je gostujućeg izbornika koji je napravio čak četiri zamjene prije kraja prvog dijela.

Mali efekt tog poteza osjetio se par minuta kasnije kada je u sudačkoj nadoknadi James Rodriguez pogotkom iz penala smanjio zaostatak Kolumbije. Ekvador ipak nije stajao s dobrom igrom i u 78. minuti Gonzalo Plata pogađa za 4:1.

Uzbuđen zbog prekrasnog pogotka, Plata je pretjerao i zbog proslave gola zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Nije to promijenilo odnose snaga, a u sudačkoj nadoknadi Pervis Estupinan pogađa za konačnih 6:1.

Iako bez osvojenog boda i postignutog gola do ovoga kola, Venezuela je upisala veliku pobjedu protiv Čilea. Gosti su došli u statusu favorita, ali nogometaši Venezuele odigrali su odličan susret.

Nakon devet minuta igre domaće je u vodstvo doveo Luis Mago. Ipak, svega par minuta kasnije Arturo Vidal izjednačuje. Venezuela je igrala vrlo dobro, prilično ofenzivno i Claudio Bravo je morao u više navrata intervenirati.

Pobjednički pogodak došao je u posljednjoj fazi susreta kada je Salomon Rondon spretno pogodio za 2:1. Iako je bilo uzbudljivo do samoga kraja, koristio se i VAR prilikom jedne sporne situacije, rezultat se nije mijenjao i Venezuela upisuje prve bodove.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Južna Amerika, 4. kolo:
Ekvador - Kolumbija 6:1
Venezuela - Čile 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!