Nogomet

Brazilci stopostotni i nakon neugodnog gostovanja u Urugvaju

Mihaela Bradovski • srijeda, 18.11.2020.
Brazilci stopostotni i nakon neugodnog gostovanja u Urugvaju

Odigrani su susreti četvrtog kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a vodeći dvojac Brazil i Argentina bili su uspješni na gostovanjima...

Iznenađenje noćašnjeg programa južnoameričkih kvalifikacija dogodilo se u Asuncionu gdje je Paragvaj ugostio Boliviju i očekivao tri boda. Nije uspio ponoviti odličan nastup iz dvoboja protiv Argentine i morao se zadovoljiti remijem 2:2.

Poveo je domaćin u 19. minuti iz kaznenog udarca koji je realizirao Angel Romero, ali do poluvremena Bolivija radi potpuni preokret. Marcelo Moreno je izjednačio u 41. minuti, a Boris Cespedes pogodio je za preokret u 45.

U drugom dijelu Paragvaj je pritisnuo i krenuo po poravnanje, u 67. minuti poništen je gol zbog zaleđa Gustava Gomeza, ali zato je priznat onaj dvije minute kasnije kada Alejandro Romero pogađa za 2:2.

Argentina se oporavila od lošeg nastupa protiv Paragvaja i u gostima je slavila 2:0 protiv Perua. Peruanci su i dalje u problemima i ostali su na tek jednom osvojenom bodu.

Argentina je već u prvih pola sata napravila najveći dio posla, postigla je oba pogotka i kasnije je zadržala prednost. U 17. minuti u vodstvo ju je doveo Nicolas Gonzalez da bi u 28. minuti Lautaro Martinez povećao prednost.

Brazil je zadržao stopostotan učinak i nakon neugodnog gostovanja u Urugvaju. Slavio je 2:0 i bez Neymara dok je domaćin bio bez Luisa Suareza.

U 33. minuti Brazilci su poveli golom Arthura, a u samoj završnici prvog dijela Richarlison postavlja konačnih 2:0.

Urugvaj je susret završio s igračem manje nakon što je Edinson Cavani zaradio izravni crveni karton zbog ružnog prekršaja na Richarlisonu.

Južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, četvrto kolo:
Paragvaj - Bolivija 2:2
Peru - Argentina 0:2
Urugvaj - Brazil 0:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!