Košarka

Anthony Edwards kao prvi izbor u Timberwolvese, Jordanovi Hornetsi odabrali Balla

Matej Kačan • četvrtak, 19.11.2020.
Anthony Edwards kao prvi izbor u Timberwolvese, Jordanovi Hornetsi odabrali Balla

U ubrzanom programu između dvije NBA sezone se sve događa jedno za drugim, pa je već održan i NBA draft koji je također bio pod posebnim epidemiološkim mjerama pa se biralo na daljinu preko videopoziva...

Mladi šuter sa sveučilišta Georgia Anthony Edwards prvi je izbor NBA drafta 2021. Edwards je u vrlo izjednačenoj draft klasi ipak ispao prvi odabir i svoju će karijeru započeti u Minnesota Timberwolvesima. Edwards se tako pridružuje Karl-Anthonyju Townsu i D'Angelu Russellu u mladoj jezgri Wolvesa.

Drugi su birali Golden State Warriorsi koji su odlučili ojačati centarsku poziciju biranjem Jamesa Wisemana s Memphisa, a najmlađi brat iz kontroverzne porodice Ball, LaMelo je završio u Charlotte Hornetsima jer je navodno Michael Jordan oduševljen mladićem.

Prvih pet su zaokružili Bullsi i Cavaliersi izborima krilnih igrača pa je tako u Chicagu završio Patrick Williams, dok je u Cavse otišao Isaac Okoro. Prvi Europljanin na ovogodišnjem draftu je Killian Hayes, Francuz iz Ulma koji je završio u Pistonsima.

Od Denija Avdije se očekivalo mnogo, pa čak i izbor pri vrhu, ali je mlada zvijezda Maccabija pala do devetog izbora i ide u glavni grad SAD-a, Washington gdje će igrati s Johnom Wallom i Bradleyjem Bealom.

Kao neke od potencijalnih krađa drafta naznačeni su Devin Vassell koji je s Floride otišao u Spurse te Josh Green i Precious Achiuwa koji su otišli u Dallas, odnosno u Miami Heat. Mnogo se očekuje i od Tyresea Maxeyja koji je završio u 76ersima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!