Košarka

Propao posao Kingsa i Bucksa, Bogdanović izlazi na tržište

Matej Kačan • četvrtak, 19.11.2020.
Propao posao Kingsa i Bucksa, Bogdanović izlazi na tržište

Pola velikog posla Milwaukee Bucksa u ojačavanju ekipe Jrueom Holidayjem i Bogdanom Bogdanovićem je propao nakon što je sprski košarkaš odlučio izaći na tržište umjesto razmjene...

Nesvakidašnja i kaotična priča stiže nam iz NBA lige. U večeri drafta glavna je priča postala razmjena koja je najavljena prije nekoliko dana, ali je neslavno propala. Posao kojim Bogdan Bogdanović odlazi u Milwaukee Buckse neće se dogoditi i srpski šuter izlazi na tržište.

Naime, Bogdanović je ograničeni slobodni igrač što znači da može pregovarati s drugim klubovima, ali Kingsi mogu izjednačiti svaku ponudu i zadržati ga. Problem nastaje jer je objavljeno da će razmjena u Buckse biti u obliku sign&tradea.

Pojednostavljeno, Bogdanović bi u teoriji trebao potpisati ugovor s Kingsima uz dogovor da će ga odmah razmijeniti u Buckse kako bi se izjednačile plaće jer Bucksi nemaju mjesta za samo potpisati Bogdanovića, a na ovaj bi način i Sacramento dobio neki povrat.

No, problem se pojavio u tome što je razmjena dogovorena i javljena prije propisanog datuma na koji ekipe mogu početi pričati s igračima i agentima pa je u pitanju teško kršenje protokola o vrbovanju, a navodno Kingsi uopće nisu imali Bogdanovićev pristanak za razmjenu.

Zato se posao neće dogoditi i Bogdanović će na tržište. Kingsi i dalje mogu izjednačiti ponude i zadržati Bogdanovića u ekipi, ali ga ne mogu razmijeniti bez sign&trade pristanka jer po pravilima igrači koji su potpisali ugovor kao slobodni igrači ne mogu biti razmijenjeni šest mjeseci nakon potpisa.

Opcija je i da Bogdanović nađe ekipu za koji želi igrati i dogovori sign&trade s tom ekipom pa da Kingsi ipak dobiju nešto jer izgleda kao da ne postoji obostran interes za ostanak srpskog šutera u Sacramentu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!