Tenis

Đoković: 'ATP blokira moj povratak u vijeće igrača'

Matej Kačan • četvrtak, 19.11.2020.
Đoković: 'ATP blokira moj povratak u vijeće igrača'

Novak Đoković se uz igre na terenu bavi i političkim igrama u svijetu tenisa, a nakon odvajanja od ATP vijeća igrača i osnivanja nove organizacije se želi vratiti natrag...

Svjetski teniski broj jedan, srpski tenisač Novak Đoković ovog je ljeta šokirao igračke krugove odvajanjem nove organizacije igrača pod nazivom PTPA. On je sad, nekoliko mjeseci nakon nominiran za povratak u prvo udruženje igrača pod nazivom Vijeće igrača.

No, srpski tenisač tvrdi da njegov povratak u Vijeće blokira ATP jer je Đoković dao ostavku baš u Vijeću kad je osnovao organizaciju za koju je kazao da nije konkurencija niti u sukobu s Vijećem.

"Moji kolege su me nominirali, nisam proaktivno imao kampanju za Vijeće. Ne vidim konflikt u tome da sam dio PTPA i Vijeća. Nisam to vidio tad niti vidim sada. Kad ste nominirani, imate odgovornost. No, odbor ATP-a je imao glasanje i nijedan aktivni igrač ne smije biti dio Vijeća i bilo koje druge organizacije u teniskom ekosistemu", otkrio je Đoković.

On u osnivanju PTPA nije dobio potporu onih najvećih poput Rogera Federera i Rafaela Nadala koji su ostali u ATP vijeću, dok je uz njega osnivač nove udruge bio Vasek Pospisil.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!