Košarka

Velić: 'Ispričavam se sudačkoj trojci na neprimjerenim reakcijama'

Branimir Korać • četvrtak, 19.11.2020.
Velić: 'Ispričavam se sudačkoj trojci na neprimjerenim reakcijama'
Foto: Pixsell

I drugo gostovanje Cibone u Splitu završeno je pobjedom domaćina. Ivan Velić i njegovi igrači još jednom su morali čestitati domaćinu...

Cibona je upisala poraz na gostovanju kod Splita koji je bio bolji s 96:85. Ivan Velić žalio je za izostankom Damira Markote.

"rugačija utakmica od zadnjeg puta, gdje smo mi bili u minusu na poluvremenu pa smo se vraćali. Bili smo blizu da se vratimo, nažalost nismo uspjeli. Očigledno da nam je veliki hendikep bilo neigranje Markote. U drugom dijelu je bilo jako dobro, pronašli smo igru, napadali smo po dubini i tu se otvorio neki šut pa smo bili u prilici da se vratimo u susret. Na kraju nismo i eto, Split je zasluženo dobio."

Cibosi su dosta toga promašili, bilo je otvorenih šuteva koji nisu ušli.

"To je košarka. Neke bitne šuteve smo promašili, a opet Split je u prvom poluvremenu sjajno šutirao za tri poena (8/13), tako da to nismo dobro obranili. Drugo poluvrijeme smo bili dosta agresivniji, okomitiji tako da s te strane mogu biti zadovoljan, ali prvo je bilo katastrofalno, nismo se snašli i Split je odigrao jako dobro. Čestitam im na pobjedi."

Velić nije dočekao kraj susreta na klupi, zaradio je dvije tehničke pogreške.

"Je, ma ne bih ništa komentirao. Ispričavam se i sudačkoj trojci na neprimjerenim reakcijama. Mogu razumjeti da se pogriješi, ali Đoković je bio na pola metra od mene, isto kao i od suca. Ako to nije vidio, u redu. Još jednom se ispričavam i njemu i svoj trojici na neprimjerenoj reakciji."

Velić je pohvalio Splićane koji igraju sve bolje i dva puta su svladali Cibonu.

"Da, Skelin dobro radi, u dobroj su formi. Opet, mi smo oba puta bili gosti, u Zadru smo bili gosti i u drugom dijelu nam svi dolaze pod Toranj i mislim da će biti veselo. To tražimo, uzbuđenje, fight i adrenalin, da se hrvatska košarka digne i na tome radimo. Evo vidjeli ste večeras i minutaže naših mladih igrača. Od toga nećemo odustajati, gurat ćemo ih pa i pod cijenu da ne osvojimo ništa."

"Vidi se da nekima treba neko izvjesno vrijeme, prvenstveno tu mislim na Nakića, ali tu smo da radimo i imamo strpljenja prema njima i nadam se da će se to sve vratiti klubu", ističe Velić, a prenosi Cibonina stranica.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!