Košarka

Velić: 'Da imamo stabilnost na poziciji razigravača, oscilacije bi bile manje, dovest ćemo pravo rješenje'

Branimir Korać • petak, 20.11.2020.
Velić: 'Da imamo stabilnost na poziciji razigravača, oscilacije bi bile manje, dovest ćemo pravo rješenje'

I drugo ovosezonsko gostovanje Cibone u Splitu okončano je porazom Zagrepčana. Cibona je odigrala jako loše u prvom dijelu i nije se od toga oporavila...

Cibona je upisala poraz u susretu 11. kola HT Premijer lige na gostovanju kod Splita s 96:85. Ivan Velić i s danom odmaka nije zadovoljan igrom u prvom dijelu, ali je reakcijom u drugom.

"Nisam zadovoljan prvim poluvremenom. Bili smo nekako prazni, bez energije, izgledali smo dosta umorno. Drugo poluvrijeme smo pokazali jako dobru reakciju i njime sam izrazito zadovoljan, prvenstveno obrambeno, a iz te dobre obrane se otvorilo i par lakih poena. Što se samog napada tiče, bilo je tu i jako dobrih stvari, ali vezane su uglavnom za tu drugu dionicu. Veseli me dobra reakcija Radovčića i cijele momčadi u drugom poluvremenu. Naglasio bih tu i Roka Prkačina koji u kontinuitetu igra jako dobro, kako napadački tako i defanzivno. Jednostavno je odgovorio na najbolji mogući način na sve ono što smo tražili od njega u pripremi utakmice. On je sad spreman da ode u reprezentaciju i tamo odgovori na sve izazove koji su ispred njega na toj razini", istaknuo je Velić za Ciboninu stranicu.

Cibona i dalje jako oscilira što ne čudi Velića.

"Evidentno je da imamo puno oscilacija, ali očekivali smo da će nam se to događati s obzirom na mladost. Pozicija razigravača nam je ključna i da tu imamo stabilnost, oscilacije bi bile manje. Ponavljam, na tome radimo i dovest ćemo pravo rješenje na poziciji jedinice."

Utakmicu je obilježilo i isključenje trenera Cibone, u kratkom razdoblju u zadnjoj dionici dobio je dvije tehničke pogreške.

"Nakon prespavane noći, pogledane snimke i analize utakmice jednostavno ne želim komentirati suđenje, svi mi griješimo. Meni je bitno da kriterij bude jednak na obje strane, a analizom utakmice sam stekao dojam da to nije bio. Što se tiče isključujuće pogreške, to mi je druga u karijeri. Zaslužio sam je i tu nema ništa sporno. Bilo kako bilo, trebao sam zadržati smirenost u toj situaciji. Ispričao sam se sucima, izvući ćemo pouku iz ovog i idemo dalje. U nedjelju nas čeka nova utakmica."

FOTO: Željko Bakšaj/Cibona

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!