Rukomet

Saračević uoči CSKA: 'Vrhunska ekipa, po kvaliteti je ravna Brestu'

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 22.11.2020.
Saračević uoči CSKA: 'Vrhunska ekipa, po kvaliteti je ravna Brestu'
Foto: Pixsell

U nedjelju u 16 sati na terenu sportske dvorane Gimnazije Fran Galović u Koprivnici svoje snage odmjerit će RK Podravka Vegeta i moskovski CSKA.

Ovo će biti prvi okršaj ove dvije ekipe u ovogodišnjoj DELO EHF Ligi prvakinja, iako je prvi trebao biti onaj igran u Moskvi koji je odgođen zbog pojave koronavirusa u našim redovima. Moskovski klub osnovan je 2019. godine, a ove sezone u Ligi prvakinja ima pet pobjeda, jedan remi i jedan poraz. S druge strane RK Podravka Vegeta u šest odigranih susreta ima jednu pobjedu i pet poraza.

"CSKA je ekipa koja možda nema to ime i rejting ostalih u LP jer su osnovani nedavno, ali su ekipa koja je izvanredno složena s puno ruskih reprezentativki, s puno dobrih strankinja i ekipa su koja ove godine igra jako dobro u Europi. Činjenica da su odigrali neriješeno s Gyorom i dobili Brest govori o njihovoj kvaliteti. Imaju samo jedan poraz. Vrhunska su ekipa, po kvaliteti su ravni Brestu. Imaju vrhunske igračice koje su puno prošle i koje su kvalitetne, u samom su svjetskom vrhu", govori trener Saračević.

Hrvatski prvak nalazi se u negativnom nizu, upisano je pet uzastopnih poraza.

"Nikad nije dobro kad se gubi, no moramo biti realni protiv koga igramo. Kvaliteta je takva da je teško očekivati da možeš pobijediti Gyor u Gyoru, Brest u dvije utakmice ili Odense u gostima. Moramo biti svaki dan sve bolji, ova sezona je takva kakva je. Puno je problema zbog virusa, zbog nedostatka publike i čudnog rasporeda, u tom svemu treba se snaći", priča glavni strateg našeg kluba.

Nakon izlaska iz samoizolacije i karantene ekipa Podravka Vegete odigrala je četiri utakmice u sedam dana, što se vidi na ekipi.

"Dosta igračica je umorno, platili smo danak takvom nenormalnom ritmu. Ovo je sve samo ne normalno stanje" kaže Zlatko Saračević.

Susret će suditi par bosanskohercegovačkih sutkinja, Tatjana Praštalo i Vesna Balvan. U ulozi delegata naći će se Dragan Nachevski iz Sjeverne Makedonije.

AUTOR: Podravkinu stranicu

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!