Košarka

Vlašić: 'Mogli smo gledati i puno gori scenarij po nas'

Matej Kačan • ponedjeljak, 23.11.2020.
Vlašić: 'Mogli smo gledati i puno gori scenarij po nas'

Zadovoljan pobjedom protiv vrlo čvrstog i žilavog protivnika bio je trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić. Njegova je momčad kod kuće svladala Vrijednosnice Osijek...

Nakon velike pobjede nad Zadrom, momčad Sonik Puntamike uz mnogo je više muke stigla do pobjede nad Vrijednosnicama Osijek i omjera od 7-4. Najugodnije iznenađenje lige i dalje se drži u gornjem domu, a tešku pobjedu nad Osijekom prokomentirao je trener Hrvoje Vlašić.

"Kao što sam rekao u najavi, Osijek je momčad protiv koje je teško izbjeći utakmicu na devedesetak poena jer imaju sjajan napadački potencijal. Očekivao sam ovakav susret. Svaki puta kada smo došli u šansu da prelomimo rezultat oni bi pogodili s istekom napada, a protiv takvih ekipa je jako teško držati koncentraciju sve 24 sekunde. Kada se utakmica lomila, dva puta smo primili tricu u zadnjoj sekundi napada. Jednostavno, to je Osijek. To je njihov forte. Mogli smo gledati i puno gori scenarij po nas. Ipak, kada je trebalo, bili smo dobri. Mi smo cijelo vrijeme kontrolirali rezultat. Oni su u nekoliko navrata dolazili u egal, ali nisu uspijevali prijeći u vodstvo."

Sonik je nakon nadoknade utakmice sa Zadrom brzo igrao protiv Vrijednosnica i to je jedan ritam na koji su abaligaške ekipe navikle, ali momčadi koje su slagane za domaću ligu ne očekuju taj napor. No, Sonik je iz svega izašao s dvije pobjede.

"Mi nismo momčad koja igra dvije utakmice tjedno te je nakon pražnjenja protiv Zadra ovo bio veliki ispit zrelosti za nas. Bilo je jako bitno da nastavimo u dobrom ritmu, tim više što nismo bili u kompletnom sastavu. Na koncu smo ispunili cilj koji smo si postavili te sam zadovoljan pobjedom", zaključio je trener Zadrana.

Jedan od boljih pojedinaca u pobjedi Sonika bio je mladi Lovre Runjić koji je zadovoljan igrom i pobjedom momčadi.

"Čestitao bih Osijeku koji je odigrao odličnu utakmicu. Mi smo se iscrpili protiv Zadra i večeras smo jednostavno trebali dobiti. Ako treba, i na silu. Znali smo da su igrači Osijeka vrhunski šuteri te smo znali da trebamo zaustaviti njihov dalekometni šut želimo li doći do pobjede. Na kraju smo u tome, koliko-toliko i uspjeli i stigli do novih bodova."

FOTO: Luka Gerlanc

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!