Košarka

Roko Rogić predvodio svoju momčad u porazu od Bayreutha

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.11.2020.
Roko Rogić predvodio svoju momčad u porazu od Bayreutha
Foto: Pixsell

Nijemci su odigrali susrete trećeg kola košarkaškog prvenstva, a favoriti su bili uspješni. Od hrvatskih internacionalaca najefikasniji bio je Roko Rogić...

Košarkaši Bayerna upisali su i treću prvenstvenu pobjedu, ovaj put visoko su slavili protiv Ludwigsburga s 93:70. Gostima je ovo prvi poraz, a presudilo je puno bolje drugo poluvrijeme domaćina. 55:32 dobio je Bayern drugih 20 minuta i na kraju upisao očekivanu pobjedu.

Wade Baldwin bio je prvo ime Bayerna s 21 poenom i pet asistencija, Leon Radošević za 20 minuta ubacio je 17 poena (7/9 za dva) uz četiri skoka, a Jajuan Johnson dodao je deset poena i 12 skokova. Mateo Rudan za šest minuta uhvatio je dva skoka i ostao bez poena (0/1 za dva, 0/2 slobodna).

Kod gostiju Jordan Hulls je ubacio 21 poen uz pet skokova dok je Elias Harris dodao 16 poena.

Problema nije bilo za Albu koja je također bila uvjerljiva i ostala stopostotan. Svladala je s 97:74 Telekom Bonn koji pak i dalje ostaje bez ijedne pobjede. Gosti su imali čak i veći zaostatak te su u završnici malo smanjili minus.

Niels Giffey predvodio je Albu sa 17 poena i deset skokova, a Luke Sikma dodao je 16 poena i pet skokova. Krešimir Nikić dobio je samo četiri minute i ostao bez posebnog učinka.

U gostujućem sastavu po 14 poena upisali su Strahinja Mićović (pet skokova), Chris Babb i Deividas Gailius.

Bayreuth je rutinski izvukao pobjedu protiv Syntainicsa kojeg vodi hrvatski stručnjak Silvano Poropat. Gosti su još držali nekakav priključak do završnih deset minuta kada se Bayreuth u potpunosti odvojio i otišao do pobjede.

Po 19 poena kod pobjednika upisali su Matthew Tiby (šest skokova) i Frank Bartley. Kod poraženih Roko Rogić je za 30 minuta ubacio 17 poena (4/8 za dva, 3/5 za tri) uz pet skokova i četiri asistencije dok je David Brembly dodao 14 poena.

Njemačko prvenstvo, treće kolo:
Bayern - Ludwigsburg 93:70
Alba Berlin - Telekom Bonn 97:74
Bayreuth - Syntainics MBC 99:81
Oldenburg - Frankfurt 86:69
Braunschweig - Vechta 96:78
Giessen - Ulm 81:106
Chemnitz - Gottingen 99:103 produžetak
s.Oliver Wurzburg - Hamburg 61:90
Crailsheim Merlins - Bamberg 101:95

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!