Nogomet

Manchester United uvjerljiv, nastavlja se borba Leipziga i PSG-a

Jan Šneler • utorak, 24.11.2020.
Manchester United uvjerljiv, nastavlja se borba Leipziga i PSG-a

Prije početka Lige prvaka neki su skupinu H nazivali i skupinom smrti, a nakon četvrtog kola doista možemo reći da je sve potpuno otvoreno...

Uzbuđenja u skupini H se nastavljaju i nakon večerašnjeg odigranog četvrtog kola. Očekivana pobjeda Manchester United nad Basaksehirom ostala je u sjeni prave borbe između PSG-a i RB Leipziga koji imaju jednak broj bodova.

PSG - RB Leipzig 1:0

Prije reprezentativne pauze, u trećem kolu, RB Leipzig na svom je terenu svladao PSG s 2:1. Velika pobjeda za njemački sastav donijela im je mogućnost da večeras praktički eliminiraju PSG iz borbe za nokaut fazu.

Nije se dogodilo, PSG je slavio, ali u naredne dvije utakmice uzbuđenja neće nedostajati. Jedini pogodak postigao je Neymar iz kaznenog udarca u 11. minuti.

Marcel Sabitzer u šesnaestercu je ne prejako, ali dovoljno, po nogama udario Angela Di Mariju i skrivio jedanaesterac. PSG ipak nije dominirao nakon postignutog pogotka, naročito ne u drugom dijelu u kojem je Leipzig bio konkretnija momčad.

Gosti su pokušavali, stvarali akcije, ali danas nisu uspjeli pronaći put do mreže. Posebno indisponiran bio je Emil Forsberg koji je imao nekoliko izglednih prilika koje nije pretvorio u pogodak.

PSG je slavio i zbog gola u gostima došao u malu prednost ispred Leipziga. Ipak, do kraja obje momčadi moraju igrati protiv Basaksehira i Manchester Uniteda te nije nemoguće da obje prođu u nokaut fazu.

Manchester United - Basaksehir 4:1

Reći da Manchester United igra toplo-hladno bilo bi preblago jer bi točnije bilo vruće-mrzlo. Kako drugačije objasniti činjenicu da ekipa pobijedi Leipzig s 5:0, potom izgubi od Basaksehira s 2:1 i istog protivnika potuče s 4:1.

To je United koji je prilično nepredvidljiv ove sezone, ali koji trenutno vodi u skupini H uz dosta težak raspored do samoga kraja. U susretu četvrtog kola, United je krenuo sjajno.

Bruno Fernandes je s dva pogotka u 19 minuta donio ogromnu prednost domaćem sastavu. Onaj drugi pomalo je nevjerojatan jer je gostujući vratar nakon jednog centaršuta doslovno spustio loptu na noge veznjaku Uniteda.

U 35. minuti United je povećao prednost nakon kaznenog udarca. Očekivalo se da će jedanaesterac izvesti Fernandes, no prepustio je udarac Marcusu Rashfordu. Kasnije je Portugalac objasnio kako je znao da može postići hattrick, ali da je obećao ranije Rashfordu da će mu dozvoliti da on izvede sljedeći penal.

United je vidno dominirao, imao apsolutnu kontrolu nad utakmicom i bilo je jasno da je susret riješen već u ranoj fazi. U 75. minuti Deniz Turuc smanjio je zaostatak gostiju, ali u sudačkoj nadoknadi Daniel James postavlja konačnih 4:1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Liga prvaka, skupina H:
PSG - RB Leipzig 1:0
Manchester United - Basaksehir 4:1

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

PSG1:0RB Leipzig
Manchester United4:1Basaksehir
1PSG 613:6+712
2RB Leipzig 611:12-112
3Manchester United 615:10+59
4Basaksehir 67:18-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!