Europska liga, skupina K, 4. kolo, 26.11.2020, 18:55 h, Klagenfurt, Wörthersee Stadion
Suci: Serhij Boiko, Semen Šlončak, Viktor Matjaš (Ukrajina)
Wolfsberger
0:3(0:0) Dinamo
Lovro Majer 60'
Bruno Petković 75'
Luka Ivanušec 90'+2'
Dinamo

Prolaz sve bliže: Dinamo održao lekciju Wolfsbergeru!

Jan Šneler • četvrtak, 26.11.2020.
Prolaz sve bliže: Dinamo održao lekciju Wolfsbergeru!
Foto: Pixsell

Dinamo je u četvrtom kolu Europske lige gostovao kod Wolfsbergera i upisao glatku pobjedu 3:0! Modri su bili bolji protivnik i uvjerljivo su slavili!

Wolfsberger
Wolfsberger
Dinamo
29
Manuel Kuttin
27
Michael Novak
22
Dominik Baumgartner
(do 46')
44
Luka Ločošvili
4
Jonathan Scherzer
(do 82')
16
Mario Leitgeb
17
Kai Stratznik
(do 72')
10
Michael Liendl
24
Christopher Wernitznig
(do 66')
11
Dario Vizinger
(do 82')
7
Eliel Peretz
Pričuvni igrači
15
Nemanja Rnić
46'
9
Dejan Joveljić
66'
19
Sven Sprangler
72'
2
Guram Giorbelidze
82'
34
Marc-Andre Schmerböck
82'
Trener
Ferdinand Feldhofer
5
(do 90'+3')
97
(do 83')
10
(do 73')
99
(do 73')
Pričuvni igrači
 
Trener
Zoran Mamić

Nakon četiri odigrane utakmice grupne faze Europske lige, zagrebački Dinamo ima osam bodova uz gol razliku 4:0. Pobjedom protiv Wolfsbergera u Klagenfurtu, Modri su napravili ogroman korak prema novom proljeću u Europi.

Početak susreta nije djelovao obećavajuće. Dinamo je čvrsto stajao na terenu, ali bilo je puno pogrešaka u predaji lopte, nije bilo konkretnih napadačkih akcija i Modri su izgledali prilično bezopasno.

Wolfsberger je pokušavao, ali jednako neuspješno. Tek u 32. minuti vidjeli smo neki bolji pokušaj, ali Joško Gvardiol nakon solo prodora puca daleko iznad gola.

Na samom kraju prvog dijela, Dinamo je imao tri fenomenalne prilike s kojima je mogao riješiti pitanje pobjednika. U 42. minuti Mislav Oršić ubacio je u peterac gdje je lošom reakcijom domaće obrane lopta došla do potpuno samog Brune Petkovića.

Napadač Dinama mogao je birati gdje će pucati, ali potpuno nepotrebno pokušao je petom i vratar Wolfsbergera je to obranio. Bila je to stopostotna prilika i apsolutno neprihvatljiva i nerazumljiva odluka Dinamova napadača.

Dvije minute kasnije Arijan Ademi ostao je sam na sedam metara, ali sada i on puca slabo te Manuel Kuttin uspijeva spasiti domaće. U sudačkoj nadoknadi ponovno kapetan Dinama puca iz izgledne pozicije unutar šesnaesterca, ali opet neprecizno, ovoga puta preko gola.

Činilo se da će Dinamo žaliti za doista nevjerojatno propuštenim prilikama, a u 52. minuti Wolfsberger je imao odličnu priliku. Pogriješili su Dinamovi braniči, Christopher Wernitznig krenuo je sam prema golu, ali Sadegh Moharrami u posljednji trenutak izbija loptu.

Konačno, u 60. minuti Dinamo je probio obranu Wolfsbergera. Nakon gužve u šesnaestercu i slabog izbijanja lopte od strane domaćih, na ničiju loptu natrčava Lovro Majer i pogađa za vodstvo Dinama.

Potpuno zasluženo vodio je Dinamo, ali opet nije uspio okončati susret prije završnice. U 64. minuti Petković je imao još jednu dobru priliku nakon što ga je Majer uposlio, ali mreža se nije tresla.

Iz tog neuspjelog pokušaja izrodila se kontra domaćih, ali Dario Vizinger nije uspio svladati sigurnog Dominika Livakovića. Iako je vodio, Dinamo je zaslužio riješiti pitanje pobjednika jer je bio bolji od Austrijanaca.

U 75. minuti Ademi je napravio sjajan solo prodor, u pravom trenutku vratio povratnu loptu i Petković ovoga puta ne komplicira nego zabija za 0:2. Točku na i prekrasno odmjerenim i preciznim udarcem u sudačkoj nadoknadi postavio je Luka Ivanušec.

Istaknimo kako je Vizinger igrao za domaće sve do 82. minute kada je zamijenjen. Dinamo je pobjedom došao do osmog osvojenog boda i uvjerljivo drži prvo mjesto na tablici.

Kao što smo rekli, Modri su još uvijek bez primljenog pogotka u grupnoj fazi, a kad bi im to pošlo za rukom u naredna dva susreta, upisali bi se u povijest Europske lige. Do sada su najmanje golova (1) u grupnoj fazi primili Standard Liege (2011.) i Red Bull Salzburg (2017.).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Europska liga, skupina K, 4. kolo:
Wolfsberger - Dinamo 0:3

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

Europska liga, skupina K

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Wolfsberger0:3Dinamo
CSKA Moskva0:0Feyenoord
1Dinamo 69:1+814
2Wolfsberger 67:6+110
3Feyenoord 64:8-45
4CSKA Moskva 63:8-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!