Košarka

Bilan: 'Situacija je sad idealna'

Matej Kačan • subota, 28.11.2020.
Bilan: 'Situacija je sad idealna'
Foto: Pixsell

Junak pobjede Hrvatske nad Turskom bio je fantastični Miro Bilan koji je ubacio 30 poena i 12 skokova te je vodio reprezentaciju do slavlja u Istanbulu i 3-0 omjera...

Do Hrvatske pobjede nad Turskom sigurno ne bi došlo da Miro Bilan nije odigrao tako sjajnu utakmicu. Hrvatski je centar povukao kad je trebalo i kad je šut stao, a Turska se razigrala je nalazio načina postizati poene i održavati hrvatsku razliku. Junak pobjede je nakon susreta kazao:

"Situacija je sada za nas idealna. Večeras smo odigrali jednu dobru utakmicu od početka do kraja. Imali smo sjajan početak dok se Turci nisu adaptirali na igru, ali praktički smo to do kraja kontrolirali i zasluženo pobijedili", kazao je Bilan.

No, posao nije gotov jer treba svladati i Švedsku i matematički riješiti sve. Takvog stava je i Bilan koji je za HKS najavio sličnu igru.

"Pobjedom protiv Švedske možemo i matematički osigurati prolazak dalje i sigurno ćemo prema tome i ići. Dobili smo ih prvu utakmicu, a oni su u malo promijenjenom sastavu. Imamo dan da se pripremimo, ali moramo igrati na tragu toga kako smo igrali danas, znači da imamo dobru obranu, a u napadu ćemo se snaći", zaključio je Bilan.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!