Košarka

Hrvatska 'odradila' i Šveđane te se plasirala na Eurobasket

Matej Kačan • nedjelja, 29.11.2020.
Hrvatska 'odradila' i Šveđane te se plasirala na Eurobasket
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija se bez stresa plasirala na Eurobasket 2022. Nakon tri uvodne pobjede, Hrvatska je sve dvojbe riješila novom sigurnom pobjedom protiv Švedske...

Sjajno započet posao s tri prve pobjede je dovršen u četvrtoj utakmici. Hrvatska košarkaška reprezentacija odigrala je još jednu dobru utakmicu te je poprilično sigurno i uvjerljivo svladala Švedsku s 87:72 te je i matematički osigurala nastup na Eurobasketu 2022.

Izabranici Veljka Mršića nisu tako dominantno krenuli u susret te su se kroz prvih šest-sedam minuta mučili sa zonom Šveđana i dobrim šutom žutih, ali je do kraja prve dionice sve sjelo na svoje mjesto i na prvoj je pauzi 22:16.

Hrvatsku u ovom istanbulskom balonu krasi jako dobar šut za tri i obrana pa se to nastavlja i u drugoj četvrtini u kojoj hrvatski košarkaši rade pravu kanonadu, zabijaju čak 26 poena u drugih 10 minuta i na poluvrijeme odlaze s 48:31 ponajviše zahvaljujući šuterskim dionicama Marčinkovića i Krušlina.

U drugo poluvrijeme bolje kreće Švedska, Hrvatska je opet bila usporena u obrani pa je nakon 19 razlike krenula serija Švedske i za samo dvije i pol minute Švedska zabija 10 poena i vraća se na minus 12. No, Mršić je pozvao minutu odmora i stabilizirao ekipu i na koncu treće je plus 15.

Držala je Hrvatska i na ulasku u četvrtu razliku, ali na polovici dionice opet kreće serija Šveđana koji na dvije i pol minute do kraja dolaze na minus 10. No, to su Hrvati presjekli minutom odmora i novom tricom Marčinkovića, a onda zabija i Bilan pa vraća na plus 15 minutu i pol do kraja.

Do kraja je sve Hrvatska odradila uredno i slavi s 87:72. Marčinković je bio apsolutno prvo ime Hrvatske s 20 poena, od čega pet trica, dok je 14 ubacio Željko Šakić, a 12 uz 10 skokova Miro Bilan.

Kod Šveđana Denzel Andersson 22 uz osam skokova, a po 14 Adam Ramstedt i Christopher Czerapowicz. Iza Hrvatske koja je s 4-0 riješila svoje pitanje je velika borba u grupi D pa je Nizozemska na 2-2, a Švedska i Turska na 1-3.

Kvalifikacije za Eurobasket 2022:
Švedska - Hrvatska 72:87

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!