Košarka

Izrael, Španjolska i Ukrajina osigurali Eurobasket

Matej Kačan • ponedjeljak, 30.11.2020.
Izrael, Španjolska i Ukrajina osigurali Eurobasket
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Odigrane su i posljednje utakmice drugog kvalifikacijskog prozora za Eurobasket 2022., a u balonima su svoje vize za nastup na Europskom prvenstvu osigurale i Španjolska, Izrael te Ukrajina...

Nakon što je u trećem kolu bila šokirana porazom od Izraela, reprezentacija Španjolske se u stilu oporavila od tog poraza i riješila svoje pitanje nastupa na Eurobasketu. S uvjerljivih 94:41 protiv Rumunjske je Španjolska skočila na 2-2 te je boljim međusobnim omjerom isključila Rumunje iz kombinacija.

Nije Rumunjska imala šanse protiv razigranih Španjolaca koji su ostvarili gotovo nestvarnih 53 poena prednosti, a protivnicima su dopustili tek nešto više od jednog poena po minuti susreta. Sergio Scariolo je ravnomjerno podijelio minute i ovlasti, a najviše je zabio Dario Brizuela sa 17 poena.

U drugom susretu te skupine je i Izrael riješio svoje pitanje sa 78:72 protiv Poljske kojoj za plasman treba samo rezultat bolji od minus 30 protiv Rumunjske ili poraz Rumunja od Izraela. Izraelce je u četvrtoj pobjedi vodio Jake Cohen s 14 poena.

U Ljubljani su Ukrajinci svladali Austriju sa 70:67 te su osigurali vizu za Eurobasket sebi i Sloveniji koja je dan ranije svladala Austriju. Ukrajinci su na 2-2 uz bolji međusobni omjer od Austrije koja je na 0-4 i tek ostaje pitanje Mađarske ili Austrije koje moraju odigrati dva međusobna susreta do kraja.

Mađari imaju tek dva odigrana susreta zbog toga što se nisu pojavili u Ljubljani, ali im za prolaz treba samo jedna pobjeda u četiri preostala susreta. Ukrajince je u pobjedi nad Austrijom vodio Olexandr Mishula s 20 poena.

Pobjedničkim navikama se vratila i Srbija koja se oporavila od poraza protiv Švicarske slavljem nad Finskom. Srbi su slavili sa 75:66 te su se stavili u povoljniju situaciju na 2-2 jer je Gruzija s 91:84 svladala Švicarsku i osigurala sebi nastup, a Švicarce bacila na 1-3, koliko imaju i Finci.

Danilo Anđušić je od Srbije ubacio 19, a 17 je dodao Aleksa Avramović. Thaddus McFadden je s 24 poena bio prvo ime kod Gruzije. Najzvučniji susret dana odigrale su Rusija i Italija gdje su Talijani sa 70:66 nastavili niz nepobjedivosti uz 27 poena Amadea Tessitorija.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!