Rukomet

Pet golova Mandalinića nedovoljno Pelisteru u gostima u Sloveniji

Branimir Korać • srijeda, 02.12.2020.
Pet golova Mandalinića nedovoljno Pelisteru u gostima u Sloveniji
Foto: Pixsell

Osim dvoboja između Nexea i Magdeburga, odigrano je još osam susreta u EHF Europskoj ligi. Nastupili su i hrvatski rukometaši i to s promjenjivim uspjehom...

Berlinski Füchse nastavlja sa stopostotnim učinkom te je upisao novu pobjedu, ovaj put protiv Dinama iz Bukurešta. Završilo je 33:29, domaćin je imao utakmicu pod kontrolom i nije dopustio iznenađenje. Predvodili su ga Mijajlo Marsenić sa šest golova te s po pet Hans Lindberg i Tim Matthes. Kod poraženih Rome Diogo Hebo zabio je šest golova, Ante Kuduz dodao je četiri, a Jakov Vranković dva.

Eurofarm Pelister i dalje čeka na prvu pobjedu. U petom kolu poražen je u gostima kod Trebnja 28:24. Slovenci tako bilježe i drugu pobjedu, a Babićeva momčad nije uspjela ostvariti zacrtano. Stipe Mandalinić i Martin Velkovski predvodili su goste s po pet golova dok je Tomislav Kušan dodao tri. Kod domaćina Aleksandar Tomić upisao je 15 obrana, a po pet golova zabili su Ozgur Sarak i Gregor Potočnik.

Oslabljeni Tatran Prešov dobro se držao dok je bilo snage. Presudila je serija Kristianstada 5:0 koja ga je odvela na 24:18 i tu je susret riješen. Golužina momčad i dalje je na dnu ljestvice bez bodova s tri poraza u isto toliko kola. Adam Nyfjäll predvodio je Kristianstad do pobjede sa sedam golova, a kod poraženih Jihed Jaballah i Nuno Santos zabili su po pet golova.

Bešiktaš je upisao poraz u gostima kod CSKA 32:24, a na kraju može biti prezadovoljan rezultatom kako je susret krenuo. CSKA je startao s vjerovali ili ne 15:1 i činilo se da je Bešiktaš na putu prema rekordnom porazu. U konačnici kod domaćina Viktor Kireev upisao je 15 obrana, Dener Jaanimaa postigao je osam golova, a Stanislav Žukov pet. Kod gostiju Ramazan Döne zabio je devet golova, a Josip Buljubašić četiri.

Visoku pobjedu upisao je Montpellier protiv Alingsasa s 32:21. Još su Šveđani u prvom dijelu držali nekakav priključak, ali u nastavku dužina klupe i kvaliteta došli su do izražaja. S devet golova domaćina je predvodio Hugo Descat, a šest je dodao Benjamin Bataille. Marin Šego dodao je pet obrana. Kod gostiju Jonathan Sandberg postigao je šest golova.

Veliku priliku za pobjedu imao je AON Fivers protiv Ademar Leona kojeg je Jaime Fernandez u samoj završnici spasio od poraza i donio mu bod golom za 33:33. U zanimljivom dvoboju Gonzalo Perez Arce predvodio je Ademar s osam golova, Tin Lučin dodao je tri, a Dino Slavić sedam obrana, a u domaćem sastavu Eric Damböck i Lukas Hutecek zabili su po sedam.

Oslabljena Wisla odnijela je pobjedu s gostovanja kod Toulousea 26:25. Pobjedu Wisli donio je golom na samom kraju susreta Alvaro Ruiz Sanchez koji je ujedno sa sedam golova bio i najefikasniji. Kod domaćina Sadou Ntanzi postigao je osam golova. U redovima Wisle Ivan Stevanović skupio je dvije obrane dok je Lovro Mihić postigao jedan gol.

Rezultati:
Füchse Berlin - Dinamo Bukurešt 33:29
Trimo Trebnje - Eurofarm Pelister 28:24
Kristianstad - Tatran Prešov 32:25
CSKA Moskva - Bešiktaš 32:24
Montpellier - Alingsas 32:21
Sporting - Nimes 26:30
AON Fivers - Ademar 33:33
Toulouse - Wisla Plock 25:26

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!