Nogomet

Mamić: 'Ne želimo igrati na bod nego dobiti utakmicu svojim kvalitetama'

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.12.2020.
Mamić: 'Ne želimo igrati na bod nego dobiti utakmicu svojim kvalitetama'
Foto: Pixsell

Dinamo gostuje u Rotterdamu u petom kolu Europske lige i ide po sva tri boda. Zoran Mamić niti ne razmišlja o bodu...

Bliži se završnica natjecanja u Europskoj ligi, točnije grupnoj fazi, a Dinamo u petom kolu igra u Rotterdamu protiv Feyenoorda.

"Čekaju nas dvije teške i važne utakmice. Prvi je na redu Feyenoord i naravno da želimo uzeti sva tri boda i osigurati plasman dalje. Dočekujemo tu utakmicu u sjajnom raspoloženju i sa zdravim igračima, vraća nam se i Gavranović tako da očekujem dobru utakmicu i tri boda", kaže Zoran Mamić.

Za Dinamo će biti velika čast istrčati na kultni De Kuip.

"Ne treba posebno pričati što znači taj stadion, možda je dobro za nas što će stadion biti prazan pa će to biti otegotna okolnost za domaćina. Već duži period igramo u takvim uvjetima tako da ne treba o tome razmišljati već o onome što će biti na terenu, koje su njihove dobre strane, gdje nas mogu eventualno iznenaditi i koncentrirati se na zadatke."

Dinamo više nema problema s koronavirusom, nalazi su potvrdili kako su svi igrači negativni, ali zato Feyenoord ovaj put ima puno izostanaka, spominje se broj od sedam-osam igrača.

"Mi smo u redu, što se tiče njih, ne znam kakva je situacija i ne mogu znati dok nešto službeno ne objave. Imaju određenih problema s ozljedama nekih igrača koji nisu igrali, imaju dva kartonirana igrača, Jorgensen i Nieuwkoop, ali oni koji ulaze umjesto njih su jednako tako dobri. Mi se prvenstveno moramo koncentrirati na naše zadatke uz sav respekt prema protivniku. Moramo biti kompaktni, blizu, odraditi dobru tranziciju i bolje koristiti šanse nego što je to bio slučaj u Austriji. Zabili smo tri gola, ali ranije smo trebali riješiti susret, tu moramo biti bolji."

Dinamo ima još dosta prostora za napredak, smatra Mamić.

"U svim segmentima, svaki od igrača može još poprilično više iako su neki u odličnoj formi. Hrvatske momčadi su na terenu dosta tihe, moramo raditi na tome. Vidjeli smo kada je Lauritsen došao koliko priča na terenu, ta komunikacija je nešto u čemu možemo definitivno biti bolji. Međutim svuda se može napredovati i vjerujem da ćemo u svemu biti sve bolji."

Dosta je kalkulacija uoči završnice i Dinamu je po nekim računicama dosta i bod.

"Iskreno ne razmišljam uopće. Ne želimo igrati na bod nego dobiti utakmicu svojim kvalitetama da ne ovisimo o drugima."

Feyenoord je za vikend igrao protiv Utrechta i samo remizirao 1:1.

"Utrecht je zaslužio i pobjedu, golman Feyenoorda je obranio jedno pet-šest zicera. Nije Feyenoord bio tako dobar. No imali su problema s ozljedama, ali definitivno nisu bili dobri."

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!