Nogomet

Leipzig imao 3:1 pa na kraju iščupao pobjedu, Krasnodar izborio Europsku ligu

Matej Kačan • srijeda, 02.12.2020.
Leipzig imao 3:1 pa na kraju iščupao pobjedu, Krasnodar izborio Europsku ligu

Raniji termini u Ligi prvaka donijeli su jedan fantastičan susret koji je zakomplicirao stvari te jedan mirniji koji je riješio cijelu skupinu...

U pravoj drami u Istanbulu koju su sigurno pozorno pratili i u PSG-u je Leipzig imao 3:1 u posljednjih 20 minuta i sve u svojim rukama da bi na kraju morao čupati pobjedu i konačnih 4:3 kod Bašakšehira.

Rezultat je ovo koji maksimalno otežava posao PSG-u jer je Leipzig skočio na devet bodova i diobu prvog mjesta s Manchester Unitedom i Parižanima je nasušno potreban barem bod protiv Uniteda, a onda i pobjeda protiv Bašakšehira te poklapanje rezultata.

Bio je to dramatičan susret gdje je Leipzig, činilo se, brzo riješio stvari pa skoro prosuo sve. Golijada kreće u 26. minuti kad je iz daljine pucao Poulsen, a lopta u letu pogađa Marcela Sabitzera i odbija se u mrežu za 1:0.

Kad je u 43. Mukiele s 13 metara lijevom pogodio malu mrežicu i odveo Leipzig na 2:0, činilo se da će gosti s takvim vodstvom na poluvrijeme. No, Turci su zabili u najboljem mogućem trenutku, u nadoknadi prvog poluvremena kad je niska lopta iz kornera došla do Kahvecija na rubu 16 metara, a ovaj sjajnim udarcem trese mrežu.

Nije Bašakšehir uspio početkom drugog poluvremena doći do izjednačenja, već je Dani Olmo u 66. sjajno na lijevoj strani primio loptu, prevario čuvara i pogodio bliži kut s desetak metara. No, posljednjih 20 minuta pripada sjajnom Kahveciju koji je došao do hat-tricka.

Prvo je fantastično potegnuo sa 17 metara s desne strane u suprotni kut za novu ljepoticu od pogotka, a onda je u 85. s praktički istog mjesta potegnuo iz slobodnog udarca, ovaj put u drugu stranu te je lopta od grede ušla u mrežu za 3:3.

Činilo se da će Bašakšehir izvući remi i pomoći PSG-u, ali i Unitedu u pohodu na prvo mjesto skupine, ali se pojavio Sorloth u drugoj minuti nadoknade te je novim sjajnim pogotkom sa 17 metara zabio sedmi gol večeri i donio Leipzigu pobjedu.

Tako i Leipzig i United imaju po devet bodova na prva dva mjesta, dok je PSG treći sa šest. Bašakšehir je na posljednjem mjestu s tri boda osvojenih protiv Uniteda.

Skupina E je bila riješena nakon četvrtog kola po pitanju putnika u nokaut fazu, a prvi susret petog kola je riješio i pitanje Europske lige. Tamo će Krasnodar koji je pobjedom protiv Rennesa osigurao bolji međusobni omjer i tri boda više.

Francuzi će natjecanje nastaviti samo u svojoj Ligue 1, a remi su držali dosta dugo, do 71. minute. Tada je Marcus Berg pretrčao cijelu obranu gostiju i primio dugu loptu te je sjajnim udarcem s 15 metara zatresao mrežu te donio svojoj ekipi pobjedu i europsko proljeće.

Liga prvaka, peto kolo:
Bašakšehir - RB Leipzig 3:4
Krasnodar - Rennes 1:0

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Krasnodar1:0Rennes
Sevilla0:4Chelsea
1Chelsea 614:2+1214
2Sevilla 69:8+113
3Krasnodar 66:11-55
4Rennes 63:11-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!