Nogomet

Mamić: 'Igrali smo od prve do zadnje minute jako dobro'

Jan Šneler • četvrtak, 03.12.2020.
Mamić: 'Igrali smo od prve do zadnje minute jako dobro'
Foto: Pixsell

Nakon pobjede kod Feyenoorda koja je donijela Dinamu potvrdu prolaza grupne faze Europske lige, trener Zoran Mamić bio je pun pohvala na račun igrača...

Nakon treće pobjede u skupini K Europske lige, Dinamo je potvrdio prvo mjesto u skupini i ostvario novi prolaz u europsko proljeće. Modri su u petom kolu kod Feyenoorda djelovali jako dobro, igrali možda i najsigurniju utakmicu ove sezone i zasluženo slavili.

"Čestitke momčadi na sjajnoj igri i velikoj pobjedi. Odigrali smo od prve do zadnje minute jako dobru utakmicu i čini mi se da smo tijekom svih 90 minuta kontrolirali stanje na terenu", rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Mamić je imao niz lijepih riječi na račun igre svoje momčadi. Doista teško je pronaći igrača koji danas nije zadovoljio, a pogotovo je dobra bila defenzivna igra jer Dominik Livaković kao da nije niti bio na travnjaku.

"Igrači su zaslužili ovaj rezultat. Pokazali su želju i zalaganje i sve što traži ova razina nogometne igre. Moramo priznati da ono što smo tražili od njih, da su sve ispunili i onda izgleda to jako dobro", dodao je strateg Dinama.

Osim sportskog rezultata i činjenice da zbog prvog mjesta imaju određen nositeljski status u ždrijebu, ne treba zanemariti niti financije. Dinamo je isključivo od grupne faze Europske lige do sada zaradio 6 milijuna eura, a ako uključimo zaradu iz Lige prvaka i naredne utakmice, u budžet će se sliti oko 10 milijuna eura što doista nije mala brojka.

"Sretni smo što ćemo biti prvi, to je sjajno financijski i sportski. Što se tiče protivnika, sve su to jako dobre momčadi i mi ćemo se pokušati pripremiti najbolje što možemo", zaključio je Mamić.

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!