Nogomet

Toplak: 'Ako protiv Osijeka budemo hrabri, onda imamo šanse'

Matej Kačan • subota, 05.12.2020.
Toplak: 'Ako protiv Osijeka budemo hrabri, onda imamo šanse'
Foto: Pixsell

Trener Varaždina Samir Toplak najavio je svoje gostovanje kod Osijeka u subotu gdje će Varaždinci pokušati doći do iznenađenja i prve ligaške pobjede još od rujna...

Nogometaši Varaždina ne znaju za pobjedu u HT Prvoj ligi već gotovo tri mjeseca. 13. rujna i pobjeda nad Istrom davna su prošlost, a Osijek ne izgleda kao ekipa koja će Varaždinu ponuditi ruku spasa u obliku nekakvog kiksa.

No, Samir Toplak i njegovi igrači na gostovanje u Slavoniju idu sa stavom da ako daju sve od sebe i pokažu hrabrost, onda do iznenađenja mogu i doći. Ipak, Toplakov sastav neće biti potpun, nedostaje nekoliko bitnijih igrača.

"Peco i Urata su ozlijeđeni, Benko ima tri žuta a neki nam se igrači tek vraćaju iz samoizolacije tako da imamo dosta problema s igračkim kadrom. Svjestan sam da je Osijek dobio vjetar u leđa i pobjednički mentalitet dolaskom Bjelice za trenera i to se odmah vidi po rezultatima jer još nisu izgubili susret. Međutim svjesni smo da postoji zakon velikih brojeva i mi u Osijek ne idemo s bijelom zastavom", kazao je Toplak pa nastavio o tome kakvu ekipu očekuje:

"Očekujem da će oni koji će istrčati biti hrabri. Osim u prvom poluvremenu susreta s Istrom, koja nas je stvarno nadigrala, nemamo krizu igre, ali ispuštamo bodove na tragikomičan način, greške koje radimo nam se naplaćuju i moramo se stabilizirati i ispraviti. Čvrsto sam na zemlji još uvijek vjerujem u ovu ekipu, vjerujem u ove igrače, možda čak i više nego što oni vjeruju i radimo na psihološkom dizanju da pokažemo da smo na višem nivou", poručio je trener Varaždina za Varaždinske vijesti.

Varaždin je protiv Istre u prošlom kolu imao sjajnu priliku da kod koće napokon dođe do pobjede, ali je ostao samo na bodu. Primili su Varaždinci pogodak iz kaznenog udarca u posljednjim sekundama i to je sigurno uzdrmalo momčad.

"Kad tako primiš gol, u posljednjoj sekundi, onda sigurno dosta potoneš u psihološkom smislu, međutim, nogomet je takav, jednom ti uzme, a drugi put ti da, samo treba čvrsto ostati na zemlji. Puno smo radili na psihološkoj pripremi, da pokušam dići momčad, da znaju da nas jedan dobar rezultat može pokrenuti. Zašto ne već u Osijeku?"

Situacija za Varaždin je sve teža. Nakon niza poraza tek su se uspjela dohvatiti dva remija u posljednje tri utakmice, a sad slijedi i onaj teži dio rasporeda koji kreće s Osijekom. Nakon toga idu i Hajduk, Dinamo, Rijeka i bez velikih iznenađenja Varaždinu prijeti još veći pad na tablici.

"I ovi rezultati koje smo ostvarili s prijašnjim suparnicima pokazuju da nema lakših i težih protivnika, svaka je utakmica maksimalno teška.Neće biti ništa teže ni lakše nego što su bile prethodne utakmice. Idemo u borbu i pokušati što je moguće skuplje prodati svoju kožu iako mi je to negativna floskula. Radije bih rekao idemo pokušati utakmicu dobiti. Ako budemo hrabri onda sigurno imamo šanse. Rekao sam svojim igračima da se sjećam dok sam bio trener Cibalije imali smo 12 utakmica u nizu bez poraza i ugostili smo već otpisano Lučko, koje je imalo 3-4 boda, Utakmica je završila 0:3. Znači nogomet je nepredvidiva igra, zakon velikih brojeva je velika stvar i velike ekipe najlakše kiksaju protiv autsajdera", završio je Toplak.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!