Rukomet

Srbija ostala bez najbolje igračice pa šokirala preokretom protiv Nizozemske

Mihaela Bradovski • subota, 05.12.2020.
Srbija ostala bez najbolje igračice pa šokirala preokretom protiv Nizozemske

Odigran je i posljednji susret prvog kola u hrvatskoj skupini, a nakon što je Hrvatska iznenadila Mađarsku, jednako tako je i Srbija u možda još šokantnijem raspletu iznenadila Nizozemsku...

Srbija je priredila pravu senzaciju u susretu protiv Nizozemske. Unatoč problemima s koronavirusom zbog kojih su neke od igračica ostale u izolaciji, odgodi utakmice, teškoj ozljedi prve zvijezde i visokom zaostatku na odmoru, uspjela je slaviti protiv jednog od favorita za titulu.

U prvom poluvremenu Srbija je ostala bez Andree Lekić koja je iznesena na nosilima nakon nezgodnog doskoka i teške ozljede, ali nekako se presložila i otišla do pobjede.

Na odmoru je bilo 15:9 za Nizozemsku, ali u drugom poluvremenu Srbija je briljirala, dobila to razdoblje s nevjerojatnih 20:10 i upisala pobjedu koju je malo tko očekivao.

Bivša vratarka Podravke Jovana Risović skupila je 11 obrana, a Katarina Krpež-Slezak zabila je deset golova. Kod Nizozemske Tess Wester skupila je 15 obrana, a Danick Snelder postigla je pet golova.

Španjolke i Šveđanke remizirale su 23:23 u uzbudljivom susretu koji je na kraju mogao završiti pobjedom bilo koje ekipe.

Španjolke su bolje odradile prvo poluvrijeme u kojem je presudila završnica, od 9:9 napravile su 4:0 i na odmor na kraju odnijele plus tri.

U drugom dijelu Švedska je polovicom uhvatila priključak i do kraja susreta igralo se gol za gol. Četiri minute prije kraja Španjolke su uspjele poravnati i do kraja više nije bilo golova.

Silvia Navarro skupila je 15 obrana, a Nerea Pena postigla je šest golova. Kod Švedske Melissa Petren postigla je osam golova, a Linn Blom pet.

Europsko prvenstvo, drugo kolo:
Nizozemska - Srbija 25:29
Španjolska - Švedska 23:23

Europsko prvenstvo 2020. (Ž), skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Mađarska22:24Hrvatska
Nizozemska25:29Srbija
1Hrvatska 376:71+56
2Mađarska 384:78+62
3Nizozemska 378:80-22
4Srbija 379:88-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!