Rukomet

Kalaus: 'Utakmica protiv Nizozemske mi je najbolja u karijeri, nisam ni znala koliko sam zabila'

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.12.2020.
Kalaus: 'Utakmica protiv Nizozemske mi je najbolja u karijeri, nisam ni znala koliko sam zabila'

Hrvatske rukometašice dan nakon pobjede protiv Nizozemske još uvijek su pod dojmom, svjesne kako su napravile veliku stvar...

Larissa Kalaus odigrala je fantastičnu utakmicu protiv Nizozemske. Hrvatska je upisala veliku pobjedu 27:25, osigurala prolaz u glavnu rundu, Kalaus je tu igrala veliku ulogu.

"Euforija se još uvijek osjeća, dojmovi se još nisu slegli i još smo pod dojmom jučerašnje utakmice i onog što smo napravile", kaže Kalaus i ističe kako je jedna pobjeda bila prvi cilj.

"Zapravo smo mislile da bi nam ta pobjeda protiv Mađarske omogućila drugi krug, ali kada smo vidjeli kako je završila prva utakmica jučer, znale smo da moramo uzeti stvari u svoje ruke i pobijediti Nizozemsku. Sada su nam svima očekivanja porasla i sve smo svjesne da se možemo nadmetati sa svakim, očekujemo i tu pobjedu da bi prenijeli četiri boda dalje."

Mjere opreza su jake i igračice mogu samo sve zajedno napustiti hotel i krenuti isključivo prema dvorani.

"Malo je čudno, svaki izlazak iz hotela je u prisutnosti zaštitara, svi zajedno moramo istovremeno u autobus i van iz njega. S obziroma na atmosferu, svi smo se povezali, uredili smo si i predvorje i nekako je sve lakše kada smo tako zajedno."

Upravo to ističu i strani mediji, jedan od praćenijih podcastova ističe kako su Hrvatice u Dansku došle najopuštenije, najsretnije, najpovezanije. Upravo to pomoglo je i u povezivanju na parketu gdje stvarno izgleda kao prava ekipa.

S dobrim rezultatima, stiže i sve više poruka podrške iz Hrvatske.

"Predivno, neopisivo, nadimak kraljice šoka govori sve o tome. Mediji su nas počeli pratiti, ljudi se nadaju i vjeruju, što je poticaj za dalje. Hvala svima što vjerujete u nas, što ste nas odlučili pratiti, unatoč proteklim godinama i nadam se da vas nećemo razočarati u narednim utakmicama."

Kalaus priznaje kako joj je jučerašnja utakmica možda i najbolja u karijeri.

"Jučerašnja utakmica bila je najbolja u mojoj karijeri, težina, broj golova, rezultat... Htjela bih istaknuti podršku suigračica, Ćamila mi je u obrani govorila da mi ne mogu ništa da se borim. Nisam ni sama znala koliko sam zabila."

FOTO: HRS / Stanko Gruden / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!