Nogomet

Dambrauskas: 'Imamo još posla oko igre, danas nas je Kahlina spasio'

Matej Kačan • ponedjeljak, 07.12.2020.
Dambrauskas: 'Imamo još posla oko igre, danas nas je Kahlina spasio'
Foto: Pixsell

Trener Gorice Valdas Dambrauskas je za pobjedu od 3:1 u osmini finala Kupa zahvalio svom vrataru koji je obranio nekoliko šansi Lokomotive pri 1:1 te jedanaesterac u 90. minuti, a zadovoljan je rezultatom i raznovrsnom listom strijelaca...

Kao i uvijek nakon utakmice Gorice, trener Valdas Dambrauskas je imao štošta za kazati i prokomentirati. Trener Gorice smatra da je rezultat bolji od igre jer se ekipi opet dogodio neobjašnjiv pad početkom drugog dijela nakon gotovo pa savršenog prvog poluvremena. Ipak, rezultat ovaj put nije patio.

"Teška utakmica, ali kup utakmice nikad nisu lagane. To je takav format, remijem se nastavlja i to vam mijenja taktiku i filozofiju oko utakmice. Bila je to slična utakmica kao i zadnja prvenstvena s Lokomotivom. Dobro smo se branili u prvom poluvremenu, stvarali šanse i prvi zabili, ali se dogodila opet ista stvar. U prvih pet minuta drugog poluvremena nam je obrana kolapsirala, primili smo gol, što je i logično jer su imali nekoliko udaraca u prvih pet minuta. Nakon toga je bilo uspona i padova. Imali smo nekoliko obrana i vjerojatno smo trebali gubiti 2:1 prije nego što smo poveli s 2:1. Kahlina nas je spasio i odjednom smo počeli igrati i dominirati kad je Lovrić zabio. Zabili smo još jedan gol, mogli smo još koji. No, u zadnjoj minuti smo si opet stvorili probleme i ovisili smo o vrataru da mirno završimo utakmicu. Ne bi bilo lako obraniti 3:2 u pet minuta nadoknade, pogotovo s visokim loptama u naš kazneni prostor", analizirao je Dambrauskas.

Na kraju je sve završilo dobro, Gorica je izdržala i ide u četvrtfinale, a uz rezultat je najbolja vijest tri zabijena pogotka i neka nova imena na listi strijelaca.

"Zadovoljan sam s rezultatom, ali ako pričamo o igri, imamo još posla i to ćemo pokušati odraditi prije utakmice s Osijekom. Najveće zadovoljstvo uz rezultat su strijelci jer nakon utakmica s Belupom i Lokomotivom gdje nismo bili efikasni smo morali naći dodatne resurse u ekipi. Mudrinski nije mogao igrati, imali smo Lovrića, ali i drugi igrači u ekipi trebaju doprinositi. Vrlo sam sretan zbog pogodaka Mitrovića i Dieyea te asistencije Golubickasa, to je jedna od pozitivnih stvari iz ove utakmice."

Susret s Osijekom je vrlo brzo i ekipa neće imati mnogo vremena za odmor i regeneraciju, ali kadar je širok i Gorica može rotirati.

"Rotirali smo momčad danas i u posljednjoj utakmici, imamo veliku ekipu i nadamo se da će igrači koji su primili udarce biti spremni za subotu. Sutra imamo slobodan dan, a onda imamo tri dana za trening za utakmicu koja za nas ne može biti veća. Možemo pokazati da smo spremni izazvati najveće ekipe u Hrvatskoj i vjerujem da posebna motivacija za ovakvu utakmicu neće biti potrebna", zaključio je Dambrauskas.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!