Nogomet

Četvrti sudac u Parizu navodno upotrijebio rasističku uvredu, susret prekinut

Matej Kačan • utorak, 08.12.2020.
Četvrti sudac u Parizu navodno upotrijebio rasističku uvredu, susret prekinut

Susret PSG-a i Bašakšehira u šestom kolu Lige prvaka je prekinut zbog navodnog rasističkog ponašanja četvrtog suca. On je optužen za korištenje rasističke uvrede prema članu turskog kluba...

Potpuno nesvakidašnje i šokantne scene događaju se na Parku prinčeva u Parizu. Naime, usred susreta šestog kola skupine H u Ligi prvaka između PSG-a i Bašakšehira, susret je prekinut zbog rasističkog incidenta.

Ono što je najšokantnije jest da se radi o ispadu četvrtog suca koji je navodno upotrijebio rasističku uvredu prema pomoćnom treneru turske momčadi. Zbog stalnih prigovora je trebao biti isključen

Pierre Webo koji je pomoćnik na klupi.

No, kad je sudac upitan koga treba isključiti, on je navodno upotrijebio neprihvatljiv izraz koji se tiče boje kože trenera i situacija je eskalirala, a susret je prekinut zbog sigurnosnih razloga.

Igrači Istanbula su demonstrativno napustili teren, a onda su ih slijedile i kolege iz domaće ekipe. Naime, sudačka ekipa je iz Rumunjske, a riječ za tamnoputu osobu u tamošnjem jeziku je vrlo slična uvredljivom izrazu pa su se močadi povukle s terena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!