Nogomet

Mamić: 'Čast mi je da me zovu iz UAE, ali do daljnjeg sam tu'

Branimir Korać • srijeda, 09.12.2020.
Mamić: 'Čast mi je da me zovu iz UAE, ali do daljnjeg sam tu'
Foto: Pixsell

Dinamo u četvrtak od 21 sat igra utakmicu šestog kola Europske lige. Zoran Mamić najavljuje da će Modri i ovdje ići na pobjedu...

Dinamo igra zadnju utakmicu grupne faze Europske lige, u Maksimir dolazi moskovski CSKA. Zoran Mamić naglašava kako je ovo važna utakmica bez obzira na to što su Modri već osigurali prvo mjesto u skupini.

"Možemo biti zadovoljni ostvarenim i pripremati se za ovu utakmicu bez onog da se nešto mora i da se bitno odlučuje. Grupu smo prošli, ali jako je bitna utakmica jer kad se gleda šira slika, svaka ta utakmica je dva boda u koeficijentu što nas prati narednih pet godina. Kada smo već došli u šansu završiti skupinu bez poraza, treba i to uzeti također kao motiv, važno nam je doći do pobjede."

Mamić planira istrčati s najjačom postavom.

"Ako se nešto ne promijeni tijekom dana, ići će najbolji mogući sastav."

Dinamo neće igrati zatvoreno već planira igrati na pobjedu.

"Nećemo igrati defenzivnije, ne znamo tako igrati, mi želimo pobjedu, ja bih bio sretniji da završi 5:4 nego 0:0. Pobjeda je pobjeda, nemjerljivo je pobijediti u odnosu na bod."

CSKA je ostao bez šanse za prolaz dalje, drži posljednju poziciju na ljestvici.

"Teško je reći u kakvom će sastavu biti, očito je da ne mogu ništa više u Europi. U Rusiji se bore za vrh, moguće je da možda neki igrači neće igrati jer za tri dana imaju opet prvenstvenu utakmicu."

Mamić je prokomentirao i pisanja o odlasku u Emirate, a usput je i spomenuo kako nije pravedno pisano o njegovom suđenju.

"Ne znam, s obzirom da se mediji uglavnom na neprikladan način odnose prema meni, da ne pričam o klubu i nama, piše se puno neistina i izmišljenih stvari. Pa se piše i o mojoj presudi da sam oštetio državni proračun, što nigdje u presudi ne stoji. Cijelo vrijeme se krivo piše, to je nepravomoćna presuda, dozvolite da sam još nevin, znam da nisam kriv. Tako je proces vođen da je to stramota. U slučaju da je pravomoćna, bit ću tu kao i sada, onda ću napraviti ono što treba napraviti, odslužiti što treba odslužiti. Nije tajna da smo moj stožer i ja imali sjajne rezultate u Emiratima, otkako smo se vratili postoje upiti, tako i za reprezentaciju, ja sigurno sada tamo neću ići. Čast mi je da me zovu, posebno kakva su imena bili izbornici, ali ne idem, do daljnjeg sam tu dok budu rezultati i klub me bude htio."

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!