Rukomet

Šoštarić: 'Njemački izbornik mi je rekao da su jedino oni znali koliko smo jaki'

Branimir Korać • srijeda, 09.12.2020.
Šoštarić: 'Njemački izbornik mi je rekao da su jedino oni znali koliko smo jaki'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić jako dobro zna što ga očekuje u drugoj rundi natjecanja. Hrvatska će imati težak posao, ali ide utakmicu po utakmicu.

Kreator ovog sjajnog rezultata hrvatske ženske rukometne reprezentacije je Nenad Šoštarić, iskusni stručnjak kroz čije su ruke prošle brpjne igračice, u Lokomotivi i u reprezentaciji.

Ono što ga je jako zasmetalo je promjena rasporeda koja je otežala posao Hrvatskoj.

"Mi još nismo ni svjesni gdje smo i što smo, ali o tome ni ne razmišljamo. Sinoć u 22 sata pogledate na net i znate da igrate za tri dana, onda vas iza ponoći zovu i kažu da igraš s drugim protivnikom i to već u četvrtak. Ne možemo puno napraviti po tom pitanju, idemo dalje, svima im pokazati da smo dovoljno psihički i fizički jaki da to izdržimo."

Euforiju je zamijenila iscrpljenost, nakon utakmice protiv Srbije svi su bili emocionalno i fizički potpuno prazni.

"Nema euforije. Nakon utakmice sa Srbijom već smo bili totalno fizički i emotivno prazni. Danas smo trebali imati cijeli dan odmora, dobili smo dozvolu da nas odvedu pola sata od hotela da se možemo malo prošetati. Nakon toga će fizioterapeuti napraviti svoje, a ja idem gledati video. Od 19 navečer fokus je na Rumunjskoj kada krećemo s videoanalizom."

Rumunjska je odlična, predvodi je Neagu, ali nije samo ona opasna.

"Neagu je najbolja igračica, ali tu je još niz sjajnih igračica, vanjska linija je strašno jaka. Imaju dva sjajna golmana, Dumansku iz Podravke i Dedu iz Bukurešta, sve to zajedno je jako dobra ekipa. Dedu nije mogla braniti u prvoj utakmici i to im je bio problem bili su samo s jednim golmanom i izgubili. Došli su po medalju, imaju svoj stil igre, 6-0 visoku i pokretljivu obnranu dok u napadu sve ide na brzi protok lopte vanjskih igračica koje dobro surađuju s ostalima."

Reprezentacija je iscrpljena, što i nije čudno s obzirom na kratke pripreme pune problema.

"Iscrpljeni smo, pripremali smo se samo sedam dana, tu su i dani odmora, pa testiranja, jutros smo se opet testirali i to mi je jubilarni 11. put. Naši fizioterapeuti i doktor rade sve što je u njihovoj moći, umjesto da imamo tri dana pauze, imamo samo jedan, ne možemo sada niti nešto mijenjati. Ova ekipa će dati sve od sebe. Sada je veliki posao fizioterapeuta i liječničke službe te nas u smislu psihologije. Euforije više nema niti u tragovima, idemo dan po dan. Svi znaju kakva je 'gužva' bila na aerodromu kada smo odlazili i siguran sam da smo donijeli barem malo radosti svima koji vole rukomet."

Što se tiče ostalih protivnica u skupini, Šoštarić posebno ističe Norvešku.

"Norveška je kao dobro podmazan stroj. Ne pate od varijante godina nego znanja, imaju Jacobsen, Kristiansen, Nora Mork, Oftedahl, Bratset, zatim i Braistol na lijevom vanjskom, 1.90 savršeni pucač koja još nije ni dobila pravu šansu. Maksimalno brzo idu, zabijaju što više iz tranzicije, to im je lakše. Razvalili su Njemačku, a Rumunjska im je radila probleme do 50. minute. Probat ćemo igrati s njima šest na šest što više. S Njemačkom smo već kućni prijatelji, četiri puta smo igrali u godinu dana. Njima se vratila Xenia Smits, a nama Mičijević i Vidak. Njemačka je imala svoj točno određeni plan, probati iznenaditi Rumunjsku, s Norveškom što bolje moguće i koncentrirati se na Poljsku. S Poljskom je bilo tijesno jer su dosta sličnog stila igre. Igrali smo s njima tri pristojne utakmice, igrali u Zagrebu bez igračica Podravke neriješeno, pa onda u Hannoveru pred 10000 ljudi. Nakon što smo dobili Nizozemsku, njemački izbornik mi je rekao da su jedino oni znali koliko smo jaki."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!