Rukomet

Ježić: 'Velika mi je čast biti kapetanica ove klape'

Mihaela Bradovski • srijeda, 09.12.2020.
Ježić: 'Velika mi je čast biti kapetanica ove klape'

Katarina Ježić vođa je ove reprezentacije, igra sjajan rukomet i u obrani i u napadu igra veliku ulogu. I sama je oduševljena nastupima svojih suigračica...

Kapetanica hrvatske ženske rukometne reprezentacije Katarina Ježić uživa u svemu što je zasad napravila s ovom reprezentacijom. I sama je svjesna kako je Hrvatska već sada napravila veliki rezultat.

"Mislim da smo napravili veliki i neočekivani rezultat, osjećaj je poseban. Nitko nije svjestan što smo napravile. Velika mi je čast biti kapetan ove klape", govorila je Ježić na današnjem druženju s medijima.

Sa svakom pobjedom rastu i očekivanja, a samim time i pritisak.

"Veliki je pritisak u jednu ruku, a to je neko iskustvo na koje nismo navikli. Pokušavamo se priviknuti, ali i ostati s obje noge na zemlji. Moramo ostati vjerni onom što jesmo, bili favoriti ili autsajderi."

Sve je krenulo sjajnim nastupom protiv Mađarske gdje je jednostavno probijen led. Tu su izabranice Nenada Šoštarića vuidjele da mogu.

"To je bila velika i euforična utakmica, prvi osjećaj gdje dolaziš do prve pobjede s ovom ekipom, dobiješ krila i vidiš da možeš. Dala nam je krila za dalje i tu je sve krenulo. Ježila sam se svaku minutu, svaki gol, obranu, živjeli smo za svaku minutu na terenu."

Hrvatska ima jednu od najmlađih reprezentacija na turniru.

"Ne bih rekla da je mladost plus nego je plus to što smo prava klapa i ekipa van terena, godine nemaju nikakve veze s prednosti i manama."

EHF je neugodno iznenadio hrvatsku reprezentaciju promjenom termina u narednoj rundi natjecanja. Hrvatska je trebala biti slobodna do subote i tada u 16 sati igrati protiv Norveške, ali sinoć je to promijenjeno u korist Njemačke i Mađarske koje dobivaju ekstra odmor.

"Nevjerojatno je što su napravili, ali radimo svoj posao i idemo do kraja. Čekaju nas teške utakmice, naša prednost je što idemo dan po dan, raspored je takav kakav je i bez obzira na sve dat ćemo sve od sebe."

Prvi protivnik u drugom krugu bit će Rumunjska koja je vrlo kvalitetna reprezentacija.

"Bit će teško. Osim zajedništva, taktika u svakom trenutku mora biti u prvom planu, moramo biti jedinstveni i držati se svojih pravila u obrani i napadu. Svaka ekipa ima drugačiji stil, ali moramo ostati svoji i nastaviti najbolje kako znamo."

FOTO: Jozo Čabraja / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!