Rukomet

Kutak za kladioničare: Rukometašice idu po polufinale, Dinamo po savršen niz

Matej Kačan • četvrtak, 10.12.2020.
Kutak za kladioničare: Rukometašice idu po polufinale, Dinamo po savršen niz

Kutak za kladioničare je u četvrtak rezerviran za tri velike priče hrvatskog sporta. Rukometašice Hrvatska protiv Rumunjske u prvom susretu drugog kruga idu po polufinale, dok Dinamo želi završiti grupu bez primljenog pogotka...

Hrvatska - Rumunjska

Iako je Hrvatska u drugi krug ženskog rukometnog EP donijela svije pobjede i četiri boda, a Rumunjska dva poraza bez bodova, kladionice i dalje vjeruju Rumunjkama. No, Hrvatska pobjedom može osigurati polufinale prije težih susreta s Norveškom i Njemačkom.

Promjena rasporeda EHF-a je skratila odmor, ali je donijela uvjetno rečeno lakšeg protivnika koji je ipak i dalje favorit na kladionicama. No, bile su favoritkinje i Nizozemke i Mađarice i Srpkinje pa znamo kako su prošle.

2.60 je kvota koju svakako vrijedi isprobati, bajka ide dalje usprkos povijesno negativnom skoru Hrvatske protiv Rumunjske.

Prognoza: Pobjeda Hrvatske

Koeficijenti (SuperSport): Pobjeda Hrvatske @2.60, remi @9.00, pobjeda Rumunjske @2.00

Dinamo - CSKA

Svoje obveze u skupini Europske lige završava Dinamo koji je svoj status riješio i CSKA dočekuje potpuno miran i opušten. Nemir u Maksimir su unijela nagađanja o odlasku Zorana Mamića, ali je trener to nedvosmisleno odbacio na konferenciji za medije.

Ipak, Dinamo ima jednu želju i imperativ. Ove je sezone nakon pet kola jedina momčad u grupnoj fazi oba velika europska natjecanja koja nije primila pogodak i cilj protiv CSKA je sačuvati netaknutu mrežu. U prilog Dinamu ide i forma CSKA koji je već duže neuvjerljiv, a u Europskoj ligi ima tek dva pogotka u pet susreta.

Nikola Vlašić vuče Moskovljane u ruskoj ligi gdje dominira, ali bi na Maksimiru opet mogao ostati bez učinka i pogotka. A kad se Vlašić muči, šanse cijele ekipe za pogotkom drastično padaju.

Prognoza: CSKA neće postići pogodak

Koeficijenti (SuperSport): CSKA daje gol DA @1.40, NE @2.70

Rijeka - AZ

Od Europske lige se šestim kolom natjecanja po skupinama oprašta Rijeka koju čeka težak ispit protiv AZ-a. Nizozemci su jedina momčad koja je u skupini razbila Rijeku i zabila joj četiri gola, a na Rujevicu dolazi s imperativom pobjede i dobrom šansom za plasman.

Naime, AZ je na osam bodova, koliko ima i Sociedad, dok je Napoli na 10. No, Španjolci i Talijani igraju međusobno i pobjeda bi AZ sigurno vodila u drugi krug, bez obzira na rezultat druge utakmice. Rijeka igra opušteno, napokon je kompletna, ali bi težak ritam napokon trebao uzeti maha.

Počasni bod je osvojen i skinut je taj teret nule na kontu s leđa pa nije za očekivati da će igrači Simona Rožmana previše zakomplicirati stanje u skupini.

Prognoza: AZ pobjeđuje s dva ili više golova razlike

Koeficijenti (SuperSport): Pobjeda Rijeke @9.00, remi @5.70, pobjeda AZ-a @1.40, f+2 @2.00

FOTO: HRS / Stanko Gruden / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!