Zimski sportovi

Vlhova vodeća, Leona Popović bez druge vožnje u Courchevelu

Matej Kačan • subota, 12.12.2020.
Vlhova vodeća, Leona Popović bez druge vožnje u Courchevelu

U subotu je na rasporedu ženski veleslalom na skijalištu u francuskom Courchevelu, a svoju predstavnicu ima i Hrvatska. Leona Popović je u prvoj vožnji završila tek 57. i nije izborila drugu vožnju...

Kao da je po običaju i s rijetkim iznimkama ove sezone u svim disciplinama, nakon prve vožnje ženskog veleslaloma u francuskom Courchevelu je na vrhu Petra Vlhova. Slovakinja je u fantastičnoj formi te vodi u Svjetskom kupu s 360 bodova, od čega je 60 osvojila na prvom veleslalomu sezone.

Trenutno ima najveće šanse tome pridodati još 100 veleslalomskih bodova jer je nakon prve vožnje vodeća s 49 stotinki prednosti ispred pobjednice prvog veleslaloma, Talijanke Marte Bassino. Iza njih se smjestila Mikaela Shiffrin sa 65 stotinki zaostatka za vodećom.

Vodećih pet zaokružuju Sara Hector te Stephanie Brunner, a razočarala je Federica Brignone. Drugoplasirana iz prve utrke sezone je prvu vožnju završila na tek osmom mjestu s 1.64 sekunde zaostatka za Vlhovom.

Prvu vožnju je obilježilo odustajanje čak tri Norveške predstavnice, od čega je najveće iznenađenje ono Mine Fuerst Holtmann koja je startala peta. Svoju predstavnicu je u prvoj vožnji imala i Hrvatska, ali tako neće biti u drugoj.

Leona Popović je dobila startni broj 60, ali je u cilj došla s gotovo šest sekundi zaostatka te je zauzela 57. mjesto u konkurenciji 65 skijašice koje su završile prvu vožnju.

Courchevel, Veleslalom (Ž), prva vožnja:
1. Petra Vlhova (SVK)
2. Marta Bassino (ITA) +0.49
3. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.65
4. Sara Hector (ŠVE) +0.74
5. Stephanie Brunner (AUT) +0.98
...
57. LEONA POPOVIĆ (HRV) +5.95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!