Zimski sportovi

Prvi Super-G sezone pripao Caviezelu

Matej Kačan • subota, 12.12.2020.
Prvi Super-G sezone pripao Caviezelu

Na stazi u francuskom Val d'Isereu se u subotu vozio prvi superveleslalom sezone, a pobjednik je bio Švicarac Mauro Caviezel. Drugi je u cilj stigao Norvežanin Adrian Smiseth Sejersted...

Pobjednik prvog muškog superveleslaloma sezone, a ujedno i vodeći u disciplini je Švicarac Mauro Caviezel. On je na stazi u legendarnom francuskom Val d'Isereu prošao stazu za jednu minutu i 1.34 sekundi što je bilo dovoljno za vrh.

Dosta blizu je bio drugoplasirani Norvežanin Adrian Smiseth Sejersted koji je zaostao tek jednu desetinku, a koliko je utrka bila izjednačena svjedoči i rezultat od čak 11 skijaša unutar jedne sekunde zaostatka za Caviezelom.

Postolje je zaokružio Christian Walder s nešto više od pola sekunde zaostatka, a Francuz Alexis Pinturault je zauzeo sedmo mjesto "na domaćem terenu" te se tako odvojio na vrhu ukupnog poretka u Svjetskom kupu.

Francuz ima 276 bodova, 36 današnjih više od Marca Odermatta s kojim je do danas bio izjednačen, ali Švicarac nije nastupio u superveleslalomu. U Francuskoj nije skijao ni Filip Zubčić koji je sjajnim rezultatima u talijanskoj Santa Caterini treći u poretku za Veliki kristalni globus s 208 bodova.

Val d'Isere, Super-G (M):
1. Mauro Caviezel (ŠVI)
2. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +0.10
3. Christian Walder (AUT) +0.54
4. Travis Ganong (SAD) +0.76
5. Vincent Kriechmayr (AUT) +0.77
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!