Ostali sportovi

Anthony Joshua nokautom u devetoj rundi svladao Kubrata Puleva

Branimir Korać • nedjelja, 13.12.2020.
Anthony Joshua nokautom u devetoj rundi svladao Kubrata Puleva

Kubrat Pulev je prijetio, govorio kako će uzeti Joshuine pojaseve, ali nije imao šanse. Pokazao je hrabrost i upornost, ali Joshua je apsolutno dominirao mečom...

U devetoj rundi sudac u ringu prekinuo je borbu nakon novog nokdauna u kojem se Kubrat Pulev našao i napokon postalo i definitivno jasno da se ovaj put neće dići za nastavak meča.

Anthony Joshua rutinski je obranio pojaseve, imao meč po potpunom kontrolom i Pulev nije imao nikakve šanse. Bilo je samo pitanje dobre volje Britanca - hoće li Puleva dovršiti prije ili kasnije.

U prve dvije runde Joshua je ispipavao teren, pokušavao osjetiti Puleva, a onda je krenuo. U trećoj rundi trebao je i mogao završiti posao, Pulev je bio u teškom stanju, bježao polusvjesno po ringu i okretao leđa, nije izgledalo kao da će dočekati kraj runde, ali nekako je uspio.

I da je sudac u ringu prekinuo borbu u trećoj rundi, ne bi pogriješio, Bugarin je bio u vrlo teškom stanju.

I kada se očekivalo da će Joshua u četvrtoj rundi odmah krenuti po završavanje posla, on je usporio i omogućio Bugarinu da se oporavi i vrati u meč.

Nastavio se Joshua poigravati, u narednim rundama lakoćom je dominirao i ostao je dojam kako će borba trajati onoliko koliko upravo on bude htio da traje.

U devetoj rundi odlučio je završiti posao, Bugarin se još dva puta našao u nokdaunu, a kada je drugi put legao na pod, odmah je bilo jasno da je to kraj.

Joshua je tako odradio odličan posao, glatko je slavio i arhivirao Puleva. Apsolutna fizička nadmoć, od snage pa do visine i dužine ruku Pulev nije imao baš nikakve šanse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!