Rukomet

Ćamila Mičijević prva po broju postignutih golova iz igre

Mihaela Bradovski • srijeda, 16.12.2020.
Ćamila Mičijević prva po broju postignutih golova iz igre

Senzacionalne Hrvatice nalaze se u vrhu i statističkih kategorija gdje je Ćamila Mičijević među najboljim igračicama Prvenstva...

Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Europskog prvenstva je Norvežanka Nora Mork koja je postigla 42 pogotka, tri više od drugoplasirane Jovanke Radičević. Ćamila Mičijević je na diobi četvrtog mjesta s 30 postignutih golova. Međutim ako gledamo samo golove iz igre, bez sedmeraca, Ćamila je na vrhu jer ne izvodi sedmerce.

Ako se gleda prosjek postignutih golova tu je na vrhu Čehinja Marketa Jerabkova koja je odigrala tek tri utakmice i prosječno zabijala 7.3 golova po susretu. Ćamila Mičijević je tu na diobi sedmog mjesta s Mađaricom Katrin Gittom Klujber, obje su na prosjeku od 5.0 golova po susretu.

Norvežanka Mork je najefikasnija, a Norvežanka Stine Oftedal je najbolji asistent s 30 asistencija, samo jedne više od Cristine Neagu. Od Hrvatica Ćamila je i ovdje najbolja i to na diobi 11. mjesta sa 16 podijeljenih, jednom više nego što je skupila Larissa Kalaus.

U kombinaciji golova i asistencija, Mork je na vrhu s njih 60 ukupno, četiri više nego Neague. Mičijević je tu skupila 46 bodova i na šestom je mjestu.

Koliko Mičijević igra dobro Prvenstvo, pokazuje podatak i da je među najboljim obrambenim igračicama. Tu se uračunava zbroj blokova i ukradenih lopti pa je tako na vrhu Dankinja Line Haugsted s devet blokova i devet osvojenih lopti. Mičijević je na diobi četvrtog mjesta s Ruskinjom Ksenijom Makeevom s devet blokova i četiri ukradene lopte.

Na onom zbroju kazni na vrhu je Španjolka Lara Gonzalez s jednim crvenim kartonom, dva isključenja i jednim žutim. Larisa Kalaus je tu treća, a Andrea Šimara četvrta.

Kod vratarki po postotku obrana na vrhu je Norvežanka Katrine Lunde s 39 posto obrana što i nije neko iznenađenje, a druga je Dankinja Sandra Toft s 38 posto obrana. Tea Pijević je na visokom četvrtom mjestu s 37 posto obrana. Više obranjenih lopti imaju samo Tess Wester koja je skupila njih 70 iz čak 228 udaraca što govori o obrani Nizozemske na ovom Prvenstvu i Sandra Toft 60.

Što se tiče sedmeraca, na vrhu su Nizozemka Rinka Duijndam i Podravkina Rumunjka Julija Dumanska s 50 posto. Hrvatica nema u vrhu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!