Rukomet

Izbornika preplavile emocije: 'Nema tu puno riječi, mogu samo suze ići'

Branimir Korać • utorak, 15.12.2020.
Izbornika preplavile emocije: 'Nema tu puno riječi, mogu samo suze ići'

Per Johansson je rekao da bi prolazak Hrvatske u polufinale Europskog prvenstva bio najveća senzacija u povijesti europskih prvenstava. E pa imamo je!

Kreator ovog čuda Nenad Šoštarić nije mogao i nije imao potrebe nakon susreta analizirati odrađeno. Bit će vremena.

"Ma ja sam ponosan do neba na sve njih! Na sve cure, na sve članove stručnog stožera, na sve ljude koji su ovdje i koji su jedini vjerovali u sve to što mi ovdje radimo. Veselili su se iz dana u dan, nema tu puno riječi, mogu samo suze ići!"

Junakinja Hrvatske Tea Pijević briljirala je u svakom pogledu. Čak 16 obrana, skidala je lopte Njemica kako je htjela, završila s 50 posto obranjenih šuteva.

"Ne znam stvarno, sretna sam i ponosna na ovu ekipu, pišemo hrvatsku povijest. Današnja utakmica bila je od velikog značaja i za nas i za njih, mislim da smo stvarno odigrale odličnu utakmicu, posebno u drugom poluvremenu u obrani. U prvom poluvremenu napad ćemo zaboraviti, mislim da smo zasluženo pobijedile."

Hrvatska kapetanica Katarina Ježić ponovno se borila i dala veliki foprinos, svjesna koliko je veliki posao Hrvatska napravila.

"Izuzetno sam ponosna na svoju ekipu i cijeli stožer koji se nalazi ovdje u Danskoj. Mislim da smo napravili ogroman, ogroman, ogroman rezultat i time smo zapravo ispisale povijest hrvatskog ženskog rukometa."

Pale su brojne velike ekipe i na ovu Hrvatsku više se neće gledati s podcjenjivanjem.

"Upisali smo puno velikih pobjeda protiv jakih ekipa i time dokazali da vrijedimo. Ovu energiju koju prenosimo mislim da svi mogu prepoznati tako da idemo do kraja svi zajedno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!