Košarka

Mornar u Podgorici do Top 16, Cedevita Olimpija deklasirala Promitheas

Matej Kačan • četvrtak, 17.12.2020.
Mornar u Podgorici do Top 16, Cedevita Olimpija deklasirala Promitheas

Top 16 Eurokupa će u svom sastavu imati čak četiri regionalna predstavnika. Čak četvrtina drugog kruga dolazi iz ABA lige nakon što su svoje mjesto osigurali Mornar i Cedevita Olimpija...

Prije crnogorskog dvoboja u skupini B Eurokupa, stvar je bila jasna. Budućnost je odradila svoj posao ranije, a Mornaru je bila potrebna pobjeda da skoči na 5-5 omjer i osigura drugi krug. Zato je bilo za očekivati da Budućnost i neće baš previše biti zagrijana za pobjedu.

To se i dogodilo pa je Mornar u prvoj dionici napravio pet poena viška i to je održao do kraja za 84:78 pobjedu te je osigurao Top 16. Jacob Pullen je vodio Mornar s 20 poena i pet asistencija, kod Budućnosti je Nikola Ivanović ubacio 17.

Iz skupine B dalje ide i Unicaja koja je također odigrala "s pola snage" pa je izgubila od Ulma kojem je za održavanje nada bila potrebna pobjeda, ali ni 94:90 nije bilo dovoljno kad su Crnogorci ispoštovali svoje.

Stvari su riješene i u skupini D. Iako Nanterre ima odigrati još dvije utakmice, a Promitheas još jednu, Grci su i matematički ispali teškim porazom koji im je nanijela Cedevita Olimpija. Momčad Jurice Golemca nije propustila priliku da otkloni sve nedoumice te je slavila sa 105:69.

Roko Ukić je na izlaznim vratima i nije zaigrao, a Jaka Blažić i Kendrick Perry su vodili Slovence s 18, odnosno 15 poena. Blažić je tome dodao i pet skokova te šest dodavanja pa ABA liga ima sva četiri predstavnika u Top 16 jer su Budućnost i Partizan ranije riješili svoje mjesto.

Dalje iz te skupine ide i Trento koji se potpuno opustio pa je ostvario i četvrti poraz u nizu protiv Gran Canarije sa 67:56 te su Španjolci prvi u skupini D s 8-2 omjerom. Najotvorenija je situacija u skupini C u kojoj gotovo svi imaju odigrati još utakmicu ili dvije.

Svoje je odradio drugoplasirani Lokomotiv Kuban 76:72 pobjedom nad Monacom te je skočio na 8-2, a Monaco ima odraditi još dva susreta, ali je siguran jer ga Lietkabelis ne može stići na 4-4 omjeru. Lietkabelis je tek održao žive nade u četvrto mjesto u direktnom dvoboju s Andorrom pobjedom 77:69, dok je prvoplasirani Virtus deklasirao posljednji Antwerp s 92:73.

Eurokup, 10. kolo:
Budućnost - Mornar Bar 78:84
Unicaja - Ulm 90:94
Promitheas - Cedevita Olimpija 69:105
Trento - Gran Canaria 56:67
Lokomotiv Kuban - Monaco 76:72
Lietkabelis - Andorra 77:69
Virtus Bologna - Antwerp 92:73

FOTO: Mornar/Media Pro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!