Nogomet

Robert Lewandowski igrač godine u izboru Fife, Jürgen Klopp najbolji trener

Branimir Korać • četvrtak, 17.12.2020.
Robert Lewandowski igrač godine u izboru Fife, Jürgen Klopp najbolji trener

Robert Lewandowski i Lucy Bronze najbolji su nogometaš i nogometašica u 2020. godini. Oni su odnijeli Fifinu nagradu The Best koju je prije dvije godine uzeo Luka Modrić...

Robert Lewandowski potpuno zasluženo odnio je Fifinu nagradu The Best u izboru najboljeg nogometaša u ovoj godini. Lewandowski je s Bayernom osvojio sve što je mogao osvojiti i pritom je igrao ključnu ulogu.

U finalu izbora bili su i Leo Messi i Cristiano Ronaldo, međutim uz Lewandowskog nisu imali šanse. Lewandowski je dobio najviše glasova i kod trenera, kapetana, medija i navijača. Ronaldo je završio na drugom mjestu.

Najbolja nogometašica je Lucy Bronze iz Manchester Cityja koja je također bila bolja u svim kategorijama od konkurentica ostavivši iza sebe Pernille Harder i Wendie Renard.

U konkurenciji najboljeg trenera Jürgen Klopp i Hansi Flick imali su isti broj bodova, a na kraju je presudio broj glasova zaređenih od trenera, tu je Klopp bio bolji. Na trećem mjestu završio je Marcelo Bielsa.

Nizozemska izbornica Sarina Wiegman bila je najbolja u konkurenciji trenera ženskih ekipa, drugo mjesto pripalo je Jean-Lucu Vasseuru.

Najbolji vratar je Manuel Neuer i to s povećom prednosti nad Alissonom Beckerom, a kod nogometašica Sarah Bouhaddi iz PSG-a.

Najbolju momčad čine: Alisson Becker (Liverpool) - Sergio Ramos (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Alphonso Davies (Bayern) - Kevin de Bruyne (Manchester City), Thiago Alcantara (Liverpool), Joshua Kimmich (Bayern) - Lionel Messi (Barcelona), Robert Lewandowski (Bayern), Cristiano Ronaldo (Juventus).

Puskas Award osvojio je Son Heung-Min iz Tottenhama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!