Košarka

Zadar bez Mršića na Borac, Perinčić: 'Obrana ključ protiv ekipe koja daje mnogo koševa'

Matej Kačan • ponedjeljak, 21.12.2020.
Zadar bez Mršića na Borac, Perinčić: 'Obrana ključ protiv ekipe koja daje mnogo koševa'
Foto: Pixsell

Nakon pobjede nad FMP-om, košarkaše Zadra čeka novi ključni susret u ABA ligi protiv direktnog konkurenta za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta. Na Višnjik stiže Borac iz Čačka...

Susret protiv Borca na Višnjiku sigurno je jedna od crveno zaokruženih obveza u kalendaru KK Zadra. Domaća utakmica protiv direktnog konkurenta za izbjegavanje dodatnih kvalifikacija za ostanak se mora dobiti, a Zadrani će biti hendikepirani.

Naime, na koronavirus je pozitivan glavni trener Veljko Mršić pa će momčad do pobjede pokušati povesti Ivan Perinčić koji je u ABA ligi potpisao pobjedu nad Primorskom i poraz od Krke. Perinčić je i najavio susret:

"Čeka nas jedna teška utakmica koja je jako bitna za nas. U jako gustom smo rasporedu, nismo imali vremena za pravi odmor i trening pa smo pokušali napraviti neki miks, kako bi ekipu uspjeli regenerirati i pripremiti za utakmicu. Borac je ekipa koja daje jako puno koševa, zabijaju 82 poena po utakmici. Naša obrana će biti veliki faktor za pobjedu sutra", istaknuo je Perinčić.

Borac će biti pojačan za veliko ime, potpisao je donedavni igrač Partizana i vlasnik više medalja s reprezentacijom Srbije Stefan Birčević, ali Zadrani su u posljednjih nekoliko susreta našli svoj identitet u čvrstoj obrani i tranziciji uz duge napade te će to pokušati ostvariti i u ponedjeljak.

"Oni imaju igrače koji vole rješavati napad u prvim sekundama, zato će povratak u obranu biti jedna od ključnih stvari koje ćemo sutra morati ispoštovati. U napadu moramo biti strpljivi zato što će umor biti jedan faktor na koji moramo posebno pripaziti. Moramo biti strpljivi i igrati na tragu onoga što smo igrali u zadnje vrijeme. Trebamo tražiti igrače koji su u boljoj situaciji, da imamo unutarnju i vanjsku igru. Ako zadovoljimo sve ove faktore imamo dobre šanse za pobjedu. Ovo je važna utakmica za nas i napravit ćemo sve da upišemo dva nova boda", zaključio je Perinčić.

Jedan od ključnih faktora utakmice mogao bi biti i Martin Junaković. On je u posljednjem setu utakmica igrao dobro, a posebno je lijepo izgledala njegova suradnja s Dominikom Mavrom kad bi dva razigravača igrala skupa na parketu.

"Odigrali smo četiri utakmice u sedam dana. Sutra nas čeka još jedna teška utakmica, Borac ima dvije pobjede, nama bi pobjeda puno značila. Moramo ući u utakmicu koncentrirano, kao u nekoliko zadnjih utakmica. Moramo biti na visokom nivou, sa što manje grešaka i moramo pokušati odigrati vrhunsku obranu. Ako budemo igrali ovako mislim da se ne trebamo bojati za pobjedu", poručio je Junaković.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!