Rukomet

Blažević: 'Mi smo stvarno u šoku, sada smo pune samopouzdanja'

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.12.2020.
Blažević: 'Mi smo stvarno u šoku, sada smo pune samopouzdanja'
Foto: Pixsell

Valentina Blažević odigrala je nekoliko sjajnih utakmica na ovom Europskom prvenstvu i definitivno je jedna od igračica koja se "promovirala" nma ovom natjecanju...

Utakmica protiv Danske u konačnici je bila i "najlakša", Hrvatska je glatko i visoko slavila i domaćinu poslala poruku što se događa kada podcijeniš protivnika.

"Pa nije nešto, rekli smo baš da nam je bila najlakša utakmica", kroz smijeh će Valentina Blažević.

"Jedva smo čekale dolazak, ali stvarno se nismo nadale da će itko ovdje biti. Još nam je prijateljica Ivana Kapitanović rekla da neće ni ona ostati pa smo rekle da je bezobrazna, mogla nas je bar ona dočekati, a na kraju i ona je tu."

Kemija je ta o kojoj se priča cijelo vrijeme, a ona se dogodila hrvatskim rukometašicama.

"Ne možete vi to napraviti, to se događa spontano, tako se dogodilo i nama. Korona je jedan razlog, nismo smjele izlaziti, stalno smo morale biti skupa. Tako se nama i dogodila ta kemija."

Vlažević smatra da će se sada neke stvari u hrvatskom mrukometu promijeniti.

"Mislim da će se nešto promijeniti, da će biti drugačije. Sada svi znaju tko smo i sada kada budemo imali neku utakmicu i natjecanje i medije i ljude više će zanimati. Ostat ćemo im uvijek u sjećanju kao nasmijane."

"Sada imaš više samopouzdanja, prije nam je to nedostajalo. Svi mi pobjeđujemo u klubovima i sve je to super, ali kada dođeš u reprezentaciju to je skroz drugačije. Mislim da smo sada skupile toliko samopouzdanja, presretna sam, zaslužile smo to, samo malo nam je nedostajalo."

Niti ona kao i ostale igračice nije navikla na ovakvu pozornost.

"Nismo mogle vjerovati da nas toliki broj ljudi prati i šalje poruke, ne stignemo na sve odgovoriti, ovim putem se ispričavamo svima. Mi smo stvarno u šoku, kada misliš da od tebe neće ništa biti, onda se to dogodi i misliš da sanjaš."

FOTO: Željko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!