Košarka

Clippersi sezonu otvorili slavljem protiv prvaka, Zubac vrlo dobar

Branimir Korać • srijeda, 23.12.2020.
Clippersi sezonu otvorili slavljem protiv prvaka, Zubac vrlo dobar

Krenula je nova NBA sezona. Prvog dana na rasporedu su bila dva susreta, Brooklyn Netsi visoko su slavili protiv Golden State Warriorsa, a LA Clippersi bili su bolji od gradskih rivala Lakersa...

U Los Angelesu bilo je svečano. Prvaci su dobili prstenove, ali nakon toga nisu uspjeli slaviti protiv Clippersa koji su odradili sjajnu utakmicu. Paul George i Kawhi Leonard dominirali su susretom, a vrlo dobar doprinos dao je i Ivica Zubac.

Zubac nije krenuo u startnoj petorci, ali je na kraju s klupe skupio 27 minuta i za to vrijeme ubacio 11 poena (4/5 za dva, 3/4 slobodna) uz šest skokova i najviših +17 u svojoj momčadi.

Krenulo je sjajno za Clipperse koji su već u prvoj četvrtini imali ogromnih 39:17, ali Lakersi su do poluvremena uhvatili priključak i uspjeli smanjiti na samo dva poena. U trećoj dionici Lakersi su u jednom trenutku uspjeli poravnati na 75:75, ali nakon toga Leonard, Kennard i George odvajaju Clipperse koji do kraja susreta imaju potpunu kontrolu.

George je susret završio s 33 poena (5/8 trica) i šest skokova, a Leonard je dodao 26 poena. Kod Lakersa LeBron James ubacio je 22 poena uz pet skokova i pet asistencija, Anthony Davis imao je 18 poena i sedam skokova, Montrezl Harrell 17 poena i deset skokova, a Dennis Schroder 14 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Brooklyn Netsi pomeli su na startu Golden State Warriorse, a u jako dobrom izdanju vratio se Kevin Durant. Sudbina je htjela da nakon teške ozljede prvi put bude na parketu upravo protiv svoje bivše momčadi.

Sve je riješeno vrlo brzo, oslabljeni Warriorsi vrlo brzo su ušli u visok minus i dalje je to bilo samo odrađivanje posla. Brooklyn je samo potvrdio koliko će biti opasan, posebno kada glavne zvijezde dostignu visoku razinu forme.

Kyrie Irving upisao je 26 poena, Kevin Durant 22 uz pet skokova, a Caris LeVert 20 poena, devet skokova i pet asistencija. Kod Warriorsa Stephen Curry ubacio je 20 poena uz deset asistencija, a rookie James Wiseman dodao je 19 poena i šest skokova.

NBA:
LA Lakers - LA Clippers 109:116
Brooklyn Nets - Golden State Warriors 125:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!